Заступник голова ОДА Л. Спірідонова зустрілась із працівниками культури

За словами працівників культури Хмільницького району, вони чи не вперше за багато років відчули, що про них дбає влада
Заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова зустрілась із працівниками культури Хмільницького району у нововідремонтованому будинку культури села Соколова.
У заході взяли участь голова Хмільницької РДА Олег Томашук,голова Хмільницької районної Ради Василь Чмелюк, підприємець-меценат Петро Юрчишин, працівники культури району, голови сільських та селищних рад.
«Відродження галузі культури є одним із пріоритетних завдань обласної влади - підкреслила Любов Спірідонова.- Завдяки небайдужій позиції громади, підтримці районного керівництва, а також чималих фінансових внесків інвесторів, сільські заклади культури знову починають повноцінно працювати».
За дорученням голови облдержадміністрації Івана Мовчана у сільських і районних закладах культури проведено поточні та капітальні ремонти, закуплено костюми для творчих колективів, придбано апаратуру. В цілому, на галузь культури виділено 15 мільйонів бюджетних коштів, стільки ж залучили інвесторських надходжень. За словами працівників культури, вони чи не в перше за багато років відчули, що про них дбає влада.
На Вінниччині нині діють понад шість тисяч творчих колективів, започатковано дванадцять міжнародних фестивалів. Багата культурна спадщина подільського краю потребує збереження та постійного збагачення. Зробити це можливо лише об'єднавши зусилля влади і громади.
Зустріч не випадково відбулась у клубі села Соколова. Після капітального ремонту заклад гостинно відчинив свої двері у травні поточного року, але творче життя селян вже розписане по годинам. Сім колективів має сьогодні Соколівська громада, всі вони забезпечені сценічними костюмами та необхідними інструментами. До їх закупівлі, як і до ремонту приміщення клубу, чимало коштів доклав місцевий підприємець Петро Юрчишин. Тож районна влада ставить таких господарників-меценатів у приклад.
Окрім сільських клубів та будинків культури, оновлюються і бібліотечні заклади. Завдяки, перемозі у рейтингових міжнародних грантових проектах, сільські бібліотеки відремонтовано та забезпеченно інтернет- мережею.