Завершилась співбесіда із сільськими головами
25.01.17

На співбесіді із сільським головами Л.Дзиговським (с.Любомирка), П.Козорізом (с.Ольгопіль), В.Олійником (с.Рогізка), В.Голоднюком (с.Луги), В.Демченком (с.Тартак) голова райдержадміністрації С.Пустовиий зазначив: «Сьогодні загальна сума на рахунках місцевих бюджетів складає 9 млн.251,3 тис.грн. У порівнянні з минулим роком це майже на 1,5 млн.грн. більше. Все це – результат бюджетної децентралізації. Але ще не всі резерви задіяно у збільшенні прибуткової частини бюджетів. Слід активніше співпрацювати із Фондом регіонального розвитку, брати участь у конкурсах на здобуття грантів, залучати інвестиції».

Розвиток соціальної інфраструктури, благоустрій населених пунктів, відремонтовані дороги роблять територіальні громади привабливими для інвесторів, що у свою чергу створює всі умови для розвитку бізнесу і, як результат – збільшуються надходження у вигляді податків до бюджетів та створюються нові робочі місця. Важливо залучати до співфінансування у проведенні робіт меценатів та громадськість.

Крім того, необхідно активізувати роботу по легалізації заробітної плати, адже левова частина в надходженні до бюджетів – це податок на доходи фізичних осіб.

На закінчення голова районної ради С.П’яніщук наголосив про необхідність своєчасно висвітлювати діяльність територіальних громад на офіційних веб-сайтах, у місцевій газеті «Чечельницький вісник» та обласному виданні «Вінниччина».

             

123