Заява голови Вінницької обласної державної адміністрації

 

Заява голови Вінницької обласної державної адміністрації Анатолія Олійника

Шановні вінничани!


6 грудня, під час засідання сесії Вінницької обласної ради озброєними групами підготовлених бойовиків було захоплено приміщення Вінницької обласної державної адміністрації та обласної ради.

Під час штурму приміщення ОДА декілька співробітників МВС та штурмуючих було травмовано, у будівлі пошкоджено комунальне майно. Бойовики нищили документи та погрожували депутатам, які прибули на сесію.

Очевидно, що під час проведення АТО, фактичної агресії з боку Росії, основним методом російських спецслужб є розхитування ситуації всередині країни, терор проти посадовців та патріотів, усіх тих, від кого залежить нормальне функціонування державного організму. На жаль кремлівський пропаганді вдалось ввести в оману і певну кількість справжніх патріотів. Але ми всі повинні розуміти кому саме вигідна така ситуація в серці України- Вінниці. 

У той час рішуче заявляю – ситуація в системі життєдіяльності всіх сфер Вінниці та області перебуває під повним контролем української влади, яка не допустить ескалації конфлікту.

У зв’язку із складною ситуацію у Вінниці вимушений вимагати від учасників штурму наступне: 1) Негайне звільнення приміщення Вінницької ОДА та Вінницької обласної ради та початок переговорного процесу.

У випадку, якщо зазначені вимоги не будуть виконані, влада вимушена буде відновити законність і правопорядок усіма доступними методами, щоб захистити життя, здоров’я та безпеку громадян України.

Жоден російський провокатор та винний в організації та підбурюванні українців до провокацій не уникне справедливої відповідальності.
Слава Україні!
Департамент інформаційної діяльності      
 та комунікацій з громадськістю ОДА