Здоров’я - це скарб, який завжди біля тебе
08.02.18

Виховання свідомого ставлення до свого здоров’я, пропаганда здорового способу життя є одним із пріоритетних напрямків у роботі бібліотек, який передбачає створення широкого доступу  населення до джерел інформації з питань здорового способу життя. 

 До Всесвітнього дня боротьби з ракомв  центральній  районній бібліотеці відбулося  засідання клубу «Здоров’я»  на  тему «Життя людей - наче свічки».

Робота клубу «Здоров’я»   ведеться завдяки  співпраці  читачів  і  бібліотекарів.  

 6 лютого  проведено    урок застереження " Життя людей-наче свічки»,   бібліотечний огляд літератури "Зелена аптека. Рослини нашого краю". Всі бажаючі мали змогу   ознайомитись з  книгами, які  нагадують суспільству про існування такої глобальної проблеми, як онкологічні захворювання, привернути увагу до неї, нагадати, наскільки поширений та небезпечний рак і що треба робити, щоб запобігти цій хворобі, а саме – активно впроваджувати у життя заходи щодо його профілактики та ранньої діагностики, лікування.

 Всесвітній день боротьби проти раку визначив 4 основні напрямки для діяльності:

1.     Вибір здорового способу життя: здоровий спосіб життя може знизити ризик розвитку раку. Він включає в себе утримання від тютюнопаління, обмеження споживання алкоголю, правильне харчування, регулярна фізична активність, і перебування подалі від сонця та інших джерел УФ-променів.

2.     Раннє виявлення: для багатьох видів раку, є попереджувальні знаки і симптоми і переваги раннього виявлення безперечні.

3.     Доступне лікування для всіх: усі люди мають право на доступ до перевірених та ефективних методів лікування та діагностики раку на різних стадіях.

4.     Максимальна якість життя: люди з раком заслуговують високоякосний догляд під час лікування і реабілітації. Це включає в себе догляд за емоційними, розумовими і фізичними наслідками раку.

Ніхто не залишається байдужим у цей день до проблем раку. Проте, основною метою всіх заходів є те, щоб ніхто не залишався байдужим до цієї проблеми не лише у цей день, а і протягом всього року.

123