Земельні питання – на контролі!
03.06.16

3 червня 2016 року відбулося чергове засідання постійної комісії Чечельницької районної ради з питань земельних ресурсів та охорони довкілля. Вів засідання голова комісії Федчишен М.О. В роботі комісії взяли участь голова районної ради П’яніщук С.В., заступник голови районної ради          Крук Н.А., керуючий справами виконавчого апарату районної ради        Лисенко Г.М., начальник відділу Держгеокадастру у Чечельницькому районі Кохановський О.В.

Члени комісії розглянули технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що надається в оренду чи у власність громадянам ( 12 осіб) та внесли пропозицію винести її на затвердження сесією районної ради.

          Також комісія заслухала інформацію Кохановського О.В. про стан перезаключення договорів оренди земельних ділянок та визнала роботу  з цього питання малоефективною. Запропоновано рекомендувати головам територіальних громад провести інвентаризацію земель, наданих в оренду, проаналізувати стан розрахунків, а також участь орендарів у житті громади, дольову участь кожного в утриманні соціальної сфери та благоустрою населених пунктів.

          На жаль, не змогли члени комісії поспілкуватися з представником контролюючого органу, до компетенції якого входить контроль за використанням земель. Клопотання про участь такого представника було направлено виконавчим апаратом районної ради заздалегідь, але з невідомих причин погодження на таку зустріч не отримано.

          Користуючись нагодою, голова районної ради закликав депутатів підтримати районну газету «Чечельницький вісник» та здійснити передплату зазначеного видання на ІІ півріччя 2016 року.

   

123