Жінка на ринку праці
12.03.19

Роль жінки в українському суспільстві різнобічна. Жінка не тільки виступає активною учасницею суспільних процесів, займається підприємницькою діяльністю, а й виконує  важливі функції материнства, виховує підростаюче покоління.  Проте, становище жінки в Україні на даному етапі викликає занепокоєння у всіх, кому це не байдужа ця проблема. 06.03.2019 року у тематично оформленному інформаційному класі Чечельницької  районної філії Вінницького ОЦЗ відбувся семінар «Жінка на ринку праці». До участі було запрошено жінок, які проживають у сільській місцевості та перебувають на обліку як безробітні у службі зайнятості. У семінарі взяли участь директор Котенко О.М. ,заступник директора та керівник гуртка « Орігамі»   Чечельницького районного  Будинку дитячої творчості – Леся Токарчук та психолог Чечельницького районно центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – Ірина Трачук.

Мета семінару – сформувати позитивне і свідоме ставлення до свого майбутнього, до активного процесу працевлаштування, можливісті забезпечувати себе роботою самостійно.

  Під час семінару жінки активно обговорювали питання ефективного пошуку роботи, самопрезентації та самоосвіти; дискутували на тему досягнення балансу між сім’єю та кар’єрою; ділилися своїм досвідом. Семінар проходив у невимушеній атмосфері. Присутні активно обмінювалися думками: як набути впевненості у власних силах, підвищити рівень самооцінки та знайти оптимальні моделі поведінки при вирішенні життєвих проблем, пов’язаних з пошуком роботи. Не залишились осторонь   питання законодавства про працю, яким закріплені гарантії трудових прав жінок. Учасники семінару дізналися про ситуацію на ринку праці району, розглянули помилки, яких припускаються жінки під час пошуку роботи, вивчали типи кар’єрного зростання. Також отримали поради, як стати успішною жінкою ( елементи тренінгу запропонувала Ірина  Трачук). На заході учасниці навчалися вірити у свої сили та бути впевненими у собі, щоб обов’язково досягти успіху! 

       Реальні факти свідчать про те, що жінки більше відчувають труднощі щодо кар’єрного росту та професійного зростання, обсяг пропозиції робочих місць для жінок характеризується значно вужчим професійним асортиментом.

Леся Токарчук  показала майстер – клас з орігамі , а учасники семінару власноруч виготовляли вітальні листівки  – це реальна можливість заробити на своїй творчості. По завершенні всі отримали    вітальні листівки.

Директор Олена Котенко

123