Жодних рішень для молоді без молоді
26.07.17

25 липня в ІА "Укрінформ" відбулася презентація «Конкурсу кращих практик молодіжної роботи в Україні — 2017».

У 2017 році Міністерство молоді та спорту України за підтримки ПРООН ініціювало проект щодо збору найкращих практик молодіжної роботи в країні.

Мета проекту - сприяти подальшому поширенні ефективного досвіду українських міст та громад щодо залучення молоді до процесу прийняття рішень, розширення можливостей молодих людей адвокатувати реформи та розвитку їхніх компетентностей і навичок задля розбудови майбутнього, якого вони хочуть.

Як відзначив під час прес-конференції заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема, даний конкурс має на меті зібрати великі і малі історії успіху з усієї України, які демонструють цікаві і корисні молодіжні ініціативи: “Для Міністерства важливо підтримувати ініціативи, які можуть змінити життя молодих людей на краще. Це стосується не тільки рівня столиці, а й всієї країни. На сьогодні одна із важливих реформ, як відбувається в країні - це питання децентралізації, і ми як Міністерство працюємо над створенням молодіжного простору на локальному рівні".

Узагальнені результати планується використати також і для просування ефективних моделей участі молоді в децентралізації, зокрема під час парламентських слухань щодо молодіжної політики, які відбудуться в листопаді цього року.

За словами заступника Міністра, участь у Конкурсі надає можливість молодим людям продемонструвати те, скільки багато хороших і важливих справ можна робити на різних рівнях, об’єднуючи зусилля влади і громадськості, створюючи нові ініціативи, залучаючи молодь.

Олена Урсу, керівник проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини", зауважила, що ще одним завданням Конкурсу є активізація громадської активності молодих людей.

Про підходи та принципи, що були закладені в Конкурс, та про його детальні умови розповіла присутнім координатор Програми «Молодіжний Працівник» Анна Острікова.

Кожен бажаючий має змогу поділитися власним досвідом роботи з молоддю, заповнивши форму-заявку до 1 жовтня 2017 року за посиланням http://bit.ly/YothWorkUA


МІНІСТЕРСТВО МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

123