Зміни до правил про безкоштовну освіту
28.02.18

Верховна Рада розширила список категорій учасників бойових дій та їхніх дітей, які можуть отримувати державну цільову підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти.

За відповідний законопроект №6298 про внесення змін до деяких законів України, що стосуються державної підтримки учасників бойових дій, їхніх дітей для отримання професійно-технічної та вищої освіти загалом проголосували 240 народних депутатів.

Документ пропонує надати право на державну цільову підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти в державних комунальних навчальних закладах усім категоріям учасників бойових дій та їхнім дітям, зокрема, особам, які брали безпосередню участь в АТО у складі добровольчих формувань, які в подальшому були включені до складу Збройних сил України, та інших, утворених відповідно до законів України, військових формувань та правоохоронних органів, учасникам бойових дій на території інших країн.

Згідно із законодавством, таке право мають лише військовослужбовці (резервісти, військовозобов'язані) і працівники Збройних сил України, Національної гвардії України, інших, утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, і брали безпосередню участь в АТО.

Зміни вносяться до законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їхього соціального захисту", "Про професійно-технічну освіту", "Про охорону дитинства", і "Про вищу освіту".

 

123