Зустріч до Дня людей похилого віку
04.10.16

Свята, зустрічі та звичайні душевні розмови з однодумцями, товаришами й ровесниками – така необхідна потреба для кожної людини будь-якого віку.  Адже в оточенні знайомих, в живій атмосфері,  серед радощів, світла й невимушеності людина виривається з перманентної череди повсякдення і підноситься, розквітає душею.

Нещодавно жителі поважного віку села Тартак малу таку гарну нагоду –  на мить залишити вдома всі свої щоденні справи і зануритися в безтурботні води свята-зустрічі,  що  для них приготували їх добрі доглядальниці, соціальні робітниці: Ольга Гамоліна, Галина Крутоус та Світлана Діхтяр.

Цього дня з щасливими старенькими веселився весь пишно вбраний зал сільського будинку культури. Оздоблений українськими вишитими рушниками і сорочками, іконами, строкатими полотнами та іншими характерними речами українського побуту, він обливався теплим сонячним промінням, милозвучними українськими піснями, поезіями, чуйними виразами, радощами й усмішками.  

Ведуча свята Тетяна Кучер щедро посипала добрими словами всіх поважних гостей, серед яких були і ветерани праці, і матері, і добросовісні трудівники, чиї руки зробили чимало добрих та корисних справ. Говорили про добре й світле у житті, про щастя й любов, бажали стареньким теплих сонячних золотих днів.  

Доброзичливими словами вітали їх:  сільський голова Віталій Демченко, начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Станіслав Мартинюк, директор терцентру Любов Гарник; поет Павло Чернієвський читав гостям свої авторські поезії про рідну землю, добрих людей, а Наташа Попова розважала гуморесками; місцеві артисти, зокрема, ансамбль сільського клубу «Мелодія душі», радували стареньких милозвучними піснями про Україну й про матерів.

Також до уваги присутніх на зустріч було представлено цікаву, пізнавальну тематичну книжкову виставку, оформлену бібліотекарем Ніною Кудревич.

Після концерту ж під піднесеними враженнями старенькі з цікавістю й уважністю розмовляли, жартували, згадували минулі дні й обмінювалися різними міркуваннями про вічні теми життя.

               

123