Зустріч керівництва району з ліквідаторами аварії на ЧАЕС
26.04.17

Сьогодні, 26 квітня, голова райдержадміністрації Сергій ПУСТОВИЙ і голова районної ради Сергій П`ЯНІЩУК провели зустріч з ліквідаторами наслідків Чорнобильської  аварії, на якій було порушено ряд питань, зокрема: оздоровлення та лікування, надання земельних ділянок ліквідаторам, інші.

Були запрошені до обговорень начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Станіслав МАРТИНЮК, начальник відділу Держгеокадастру у Чечельницькому районі Олег КОХАНОВСЬКИЙ та головний лікар Чечельницького РЦ ПМСД Віктор КОВАЛЬ.

Станіслав Миколайович озвучив присутнім детальну інформацію щодо нарахування та виплату компенсацій потерпілим учасникам наслідків ліквідації Чорнобильської аварії. Зокрема він зазначив, що на сьогодні у Чечельницькому районі проживає 289 таких постраждалих: 51 ліквідаторів, 5 евакуйованих осіб і 7 переселених, 165 чоловік потерпілих громадян І категорії, 1 дитина-інвалід та 60 вдів. Також Станіслав Миколайович запевнив, що до Дня шанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 51 ліквідатору з місцевого бюджету виплачено одноразову матеріальну допомогу на суму 38,4 тис. грн.

Особливо цікавили ліквідаторі земельні питання. Тож  Олег Валерійович, вислухавши кожну проблему, надав роз’яснення на всі запитання і порадив у разі необхідності звертатися до відділу Держгеокадастру, де їх прохання будуть розглянуті більш детально. Виступив на зустрічі й Віктор Аврамович з інформацією про медичні послуги, на які мають право учасники наслідків аварії на ЧАЕС, та про можливість відшкодування частини коштів за лікарські препарати в рамках реформ у системі охорони здоров’я (реімбурсації).

123