Зустріч з прийомними батьками до Дня усиновлення
04.10.16

До Дня усиновлення, за ініціативи районного  центру  соціальних  служб  для  сім’ї,  дітей  та  молоді  відбулася зустріч із прийомними батьками.  Метою проведення групи зустрічей є розвиток уміння встановлювати партнерські стосунки з дітьми, здобуття здатності бути гнучким у поведінці та розширення уявлення батьків про особливості спілкування дітей за межами дому.

Даний захід розпочався вітальним словом до Дня усиновлення  заступником голови райдержадміністрації Ольги Беседи.  Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Фаренюк наголосила про те, що саме система проведення груп зустрічей є ефективною формою професійною підтримкою прийомних батьків.  Для участі у даному заході були запрошені начальник служби  у справах дітей райдержадміністрації,  психолог відділу освіти РДА та фахівці із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

           Завідувач сектору опіки та піклування служби у справах дітей Наталія Воліковська ознайомила прийомних батьків зі змінами у законодавстві щодо захисту прав та законних інтересів дітей, акцентувала увагу на усиновленні дітей даної категорії з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, адже усиновлення – одна з пріоритетних форм влаштування дітей, які втратили своїх батьків. Продовжила захід психолог відділу освіти райдержадміністрації  Таміла Панасюк з наданням інформації щодо особливості виховання прийомних дітей, які навчаються в інших містах і протягом тижня проживають окремо. На завершення  спеціаліст районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Дорожанська Наталія Олегівна наголосила про попередження поведінкових проблем у дітей та особливості періоду адаптації у нових учнівських колективах.

123