Зустріч з учасником АТО
11.12.15

Днями у Чечельницькій школі №2 до Дня Збройних сил України відбувся пізнавально-виховний захід, присвячений українській армії, українським військовим, які вірою і правдою служили й продовжують служити своїй Батьківщині. 
На такий патріотичний захід були запрошені жителі Чечельника, які  безпосередньо зазнали гострого й болючого удару від російсько-української війни:голову громадської організації "Чечельницька районна спілка ветеранів АТО",  Юрія Онопольського,  учасника бойових дій на сході України,  котрий тривалий час перебував на бойових позиціях у зоні АТО, та маму Руслана Халуса, мужнього і безстрашного чечельничанина, який трагічно загинув під час військової служби на сході України.
В шкільному актовому залі зі сцени учні читали тематичні вірші та виконували зворушливі українські пісні. Згадували чечельницьких бійців, котрі загинули, відважно виконуючи військовий обов”язок в зоні АТО: Руслана Халуса, Сергія Коротана та Євгенія Сивкова. На знак пошани присутні вшанували пам”ять про цих хоробрих героїв хвилиною мовчання.
До слова були запрошені й гості заходу. Юрій Онопольський ділився з учнями своїми враже-ннями та міркуваннями про нинішню війну та її наслідки, про численні людські жертви, збитки і травмовані дитячі душі. Світлана Халус розповіла про свого сина, про те, як він боровся за свободу українського народу та як до останнього вірив, що Україна скоро переможе у цій боротьбі. Також Світлана Іванівна подякувала всьому колективу школи за те, що пам”ятають про Руслана, шанують, доглядають за меморіальною дошкою, що встановлена на його честь,  та завжди кладуть туди квіти. Вдячна за запрошення розчулена мати  пригостила учнів та вчителів пирогом, який за життя любив  її Руслан. Такий зворушливий і трепетний жест неабияк пройняв серце кожного... В цей хвилюючий момент сліз не могли стримати ані дорослі, ані діти...
На пам”ять про зустріч учні вручили гостям квіти і подякували їм за те, що прийшли та поділилися своїми почуттями й душевними переживаннями. 
123