Зустріч з волонтерами
07.12.17

5 грудня 2017 року з нагоди Міжнародного дня волонтера у райдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» за участю заступника голови райдержадміністрації Ольги Беседи, начальника управління праці та соціального захисту населення РДА Станіслава Мартинюка, завідувача сектору цивільної оборони Олега Шестаківського, представників релігійних громад та громадських організацій, які займаються волонтерською діяльністю.

Зі святом добровольців району привітала  Ольга Віталіївна, яка наголосила, що з початком військових дій на сході України, кожен житель допомагав у організації гуманітарної допомоги землякам. Вона щиро подякував за небайдужість та активність у підготовці до поїздок на буремний Схід України.
- Волонтерство характерне українському народу здавна, але його переосмислення прийшло у 2014 році. Саме силами добровольців у перші дні війни відновлено боєздатність українського війська. За кошти громад, сільгоспвиробників, школярів, молоді та  пенсіонерів, було куплено та відправлено на передову бронежилети, шоломи, прибори нічного бачення, які уберегли наших земляків, - зазначила О.Беседа. - Всі жителі району є волонтерами, - бо це не тільки кошти, продукти харчування, а й добре слово та кожна стрічка, браслет, листівка чи дитячий лист і  малюнок, які роблять нас сильними і незламними, - відмітила перший заступник.

На даний захід були запрошені представники волонтерських громадських організацій: «Мирна Україна» (волонтер Михайло Кича), громадських формувань «Самооборони» (волонтери: Іван Слободянюк, Михайло Колесник, Анатолій Краєвський, Олександра Ташко, Володимир Бабенко), священнослужителі Української Православної Церкви о. Володимир та о.Віталій.

Досить активними протягом року виявилися загальноосвітні навчальні заклади району, дошкільні та позашкільні установи.

Активно забезпечували лікарськими засобами та засобами особистої гігієни колективи комунальних установ Чечельницького районного центру первинної медико – санітарної допомоги (головний лікар Віктор Коваль ) та лікарні планового лікування (головний лікар Сергій Могила). Коштами, пальним на продуктами сільського господарства – районні агро-товариства, лісове господарство, усі районні установи і організації, релігійні громади.

Волонтерська діяльність – це не тільки допомога землякам на передовій, а й потерпілим від вибухів у с.Павлівці, відвідування поранених бійців у військових госпіталях та стареньких у Чечельницькій соціальній лікарні.

В ході спілкування наголошувалось на тому, що волонтерство має стати нагальною потребою суспільства, формуючи доброту, щирість та співчуття у нового покоління. Сьогодні багато ідей та акцій відбуваються з ініціативи школярської молоді. Обговорювались проблеми, які виникають в учасників АТО після повернення додому та шляхи їх вирішення  силами волонтерських організацій. 

123