Звернення до громадян Чечельницького району
10.04.20

У зв’язку із складною епідеміологічною ситуацією в Україні, встановленням карантину та з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, а також для реалізації заходів, спрямованих на локалізацію спалахів коронавірусної інфекції  Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  релігійним організаціям рекомендовано впродовж дії цих законів перейти на проведення богослужінь в дистанційному режимі без участі віруючих. У зв’язку з цим більшість релігійних організацій дослухались до рекомендацій і прийняли рішення призупинити на вказаний час проведення богослужінь у звичному режимі та долучитися до їхньої трансляції  в он-лайн режимі та за допомогою  аудіовізуальних ЗМІ.

     В свою чергу, Міністерством культури, молоді та спорту України розроблено концепцію та узоджено графік відповідних трансляцій. Транслюватимуться богослужіння як у православних й католицьких церквах, так і молитовні заходи мусульманських організацій.

    Починаючи від 27 березня 2020 року, щоп’ятниці, щосуботи та щонеділі на загальнонаціональних та регіональних телеканалах UA, Суспільне мовлення – транслюватимуться богослужіння та обрядові заходи найчисельніших церков та релігійних організацій, предсталених на теренах України. Ці трансляції здійснюються телеканалами UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА та UA: KРИМ, а також стануть доступними для онлайн перегляду на сайтах цих каналів та на всіх регіональних платформах Суспільного мовника.

      В свою чергу, головою обласної державної адміністрації 13.03.2020 року, проведено робочу зустріч з членами з обласної Ради Церков і релігійних організацій, на якій обговорено ситуацію щодо встановлених протиепідемічних заходів та посилення окремих обмежень впродовж дії правового режиму надзвичайної ситуації, алгоритм дій для забезпечення функціонування області під час карантину, спільну роботу в допомозі потребуючим в умовах карантину.

    Перший заступник голови  Чечельницької районної адміністрації Віталій Савчук також провів зустріч з керівниками релігійних організацій району, на якій довів вимоги Постанови Кабінету міністрів України №211 від 11.03.2020р., рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації, Постанови державного санітарного лікаря, які стосуються боротьби з COVID-19.

    Районна державна адміністрація поважає позицію кожного громадянина та переконана, що кожен має право сповідувати свою релігію. Але сьогодні ми маємо справу з невидимим ворогом, який забрав тисячі життів по всьому світі. Тому просимо вас дотримуватись рекомендацій органів влади та утриматись у період Великодніх Свят від відвідувань місць з великим скупченням людей (храмів, костелів, церков, цвинтарів та інших).  

123