Звернення голови Вінницької обласної державної адміністрації

 

Звернення голови Вінницької обласної державної адміністрації Анатолія Олійника
                              
Шановні вінничани! Шановні депутати Вінницької обласної Ради!

2014 рік Вінницька область завершує з непоганими, обнадійливими показниками, нам вдалось стабілізувати ситуацію в цілому. Є всі передумови, щоб вже у 2015 році, за умови збереження миру в країні, працювати на розвиток, перспективу, на майбутнє.

Вінницька область ввійшла до групи лідерів серед регіонів України за обсягом виробництва валової продукції сільського господарства, в економіку краю активно залучаються інвестиції, розвивається інфраструктура, запроваджуються енергозберігаючі технології. Вінниччина є однією з перших за обсягами допомоги воякам АТО та членам їхніх сімей, вимушеним переселенцям.

Уже найближчими днями всі структурні підрозділи виконавчої влади виступлять з розгорнутими звітами й чіткою, конкретною інформацією – що зроблено цього року. Ми прозвітуємо перед громадою за кожне рішення і кожен проект.

Водночас, внаслідок ненормальної ситуації, що склалася у Вінницькій обласній Раді, можуть виникнути неабиякі перешкоди для подальшого розвитку регіону. Депутатський корпус не може знайти спільної мови з керівництвом органу місцевого самоврядування, у результаті такого непорозуміння та неналежної організації роботи представницького органу влади не відбулась остання позачергова сесія обласної Ради та дві поспіль президії обласної Ради. З огляду на завершення календарного року, це загрожує призвести до виникнення проблем у бюджетному процесі області, а відтак – у економічній та соціальній сферах.

Таким чином, відсутність узгодженої позиції всередині обласної Ради може негативно відбитися на житті кожного простого вінничанина. 

Історія і досвід інших країн засвідчує основний принцип подолання кризи і перешкод на шляху становлення державності, а тим більше військової загрози - єднання і консолідація всього суспільства. В умовах неоголошеної війни проти України, непростої ситуації всередині держави подальше зволікання з нормалізацією роботи Вінницької обласної Ради є неприпустимим. 

В ім’я майбутнього області, яка є складовою України, я звертаюся до депутатів Вінницької обласної Ради, керівників фракцій, груп відкинути власні політичні амбіції, об’єднатись та створити ефективну та дієздатну більшість, щоб саме це депутатське об’єднання стало на підтримку територіальної громади, стратегічного курсу Президента України, нового Уряду. 

Впевнений – в умовах модернізації країни, запровадження європейських стандартів якості життя, реформування вітчизняного законодавства влада і суспільство мають вступити в ефективний альянс для досягнення цих амбітних цілей.

Ми зобов’язані спрямувати власні зусилля на конструктивну роботу на благо кожного мешканця нашого краю, згуртуватися для гідної відповіді на страшні виклики сьогодення.

Зі свого боку я готовий зустрічатись та співпрацювати з новим об’єднанням та усіма депутатами, налаштованими на конструктивну роботу, обговорювати шляхи налагодження продуктивної роботи Вінницької обласної Ради.

Ми маємо невідкладно, уже сьогодні, злагоджено будувати майбутнє нашої країни, а не зводити рахунки та висувати взаємні претензії. Повноважні представники територіальної громади Вінниччини, якими є депутати обласної Ради, повинні використати усі можливості для роботи на користь своїх виборців і всіх вінничан.

Переконаний – нам вдасться знайти спільну мову та виробити конструктивну позицію для відновлення діяльності Вінницької обласної Ради. 

Слава Україні!
 Департамент інформаційної діяльності
 та комунікацій з громадськістю ОДА