Звернення ГУДСНС України у Вінницькій області
11.08.16

 

Звернення ГУ ДСНС України

 у Вінницькій області

 
З початку 2016 року у Вінницькій області в природних екосистемах зареєстровано більше 150 пожеж, загалом знищено трав'янистого настилу на площі понад 200 гектарів. Мав місце трагічний випадок, коли при спалюванні стерні загинула людина.
Так,  31 липня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що за межами с.Одая Тульчинського району на приватній земельній ділянці горить стерня.
На місце виклику було направлено черговий караул районної пожежної-рятувальної частини та МПК із смт. Кирнасівка. Під час гасіння вогню вогнеборцями було виявлено тіло жінки. Загиблою виявилася власниця земельної ділянки, 61-річна місцева жителька. 
Як було встановлено, пенсіонерка вирішила спалити стерню на власній земельній ділянці після збору зернових культур. Жінка не змогла впоратися з вогнем та, злякавшись, що полум’я перекинеться на сосновий ліс, який розташований поруч, розпочала самостійно ліквідовувати загораннялопатою. Надихавшись диму, жінка втратила свідомість та впала у полум’я, в результаті чого отримала важкі опіки. 
Головне управління Державної службиУкраїниз надзвичайних ситуаційу Вінницькій областізвертається до громадян з вимогою дотримуватись правил поводження з вогнем.
Слід пам’ятати, що спалювання сухої трави та пожежі, спричинені безконтрольністю цього процесу, завжди мають загрозливі масштаби. Під час горіння разом із травою, сухостоєм та опалим листям пошкоджується й верхній гумусний шар, який відповідає за родючість землі та гине величезна кількість живих істот: комах, тварин та пташок тощо.
Бережіть своє життя та довкілля від вогню!
123