Звернення керівництва району до Дня Чорнобильської трагедії
26.04.18

Шановна громадо району!
26 квітня минає тридцять два роки від тієї весняної ночі, коли відбулася страшна аварія на Чорнобильській атомній електростанції. «Мирний атом» за лічені секунди кардинально змінив перебіг людського буття, здолав державні кордони, перетворив частину чудового українського Полісся на зону відчуження, що на довгі роки стала ізольованою від навколишнього світу.

Чорнобиль - це передусім велика людська трагедія, епіцентр якої залишається на нашій землі. Жодна статистика не може точно вказати, скільки горя та пролитих сліз, зруйнованих людських доль пов’язані з чорнобильським смерчем. Відлуння Чорнобиля ще довго житиме в душах людських, ще не одне покоління відчує на собі його наслідки.

Із нестихаючим болем у серцях ми вкотре згадуємо усіх, хто пішов у безсмертя, приборкуючи ядерну стихію. Вічна їм пам'ять.

Глибока вдячність і шана усім учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, які прийняли на себе удар ядерної стихії і ціною власного здоров'я мінімізували наслідки Чорнобильської трагедії для прийдешніх поколінь.

Нехай ніколи не повторюється подібна техногенна катастрофа. Бережімо нашу прекрасну землю, живімо у мирі й злагоді!

Голова райдержадміністрації                          Голова районної ради
    Сергій ПУСТОВИЙ                                        Сергій П’ЯНІЩУК

 

123