Звернення райдержадміністрації до жителів району
13.06.16

Шановні жителі району!
 
При настанні грозового сезону часом погіршуються погодні умови (шквальний вітер, сильні зливи, грози тощо). Це зумовлює значну кількість пошкоджень ліній електропередач та іншого енергетичного обладнання, що в свою чергу створює підвищену небезпеку ураження електричним струмом населення. За таких умов, внаслідок доторкання до проводів, пошкоджених негодою ліній електропередач, як правило, частішають випадки електротравматизму серед населення, у тому числі із смертельним наслідком.
 
Щоб уникнути смертельних електротравм, категорично забороняється:
- наближатись до обірваних проводів ближче 8 метрів;
- підніматись на опори повітряних ліній електропередач (ПЛ), тим більше намагатись зняти електропровід;
- відчиняти двері та проникати в трансформаторні підстанції (ТП);
- дозволяти дітям залазити на дерева, що ростуть під проводами ПЛ, або поруч з ними;
- зводити будь-які будови, складати дрова, солому тощо, розпалювати багаття під проводами ПЛ та повітряними вводами у будинки;
- накидати дріт або будь-які інші предмети на проводи ПЛ;
- встановлювати металеві стояки для телевізійних антен поблизу ПЛ;
- розташовувати ігрові майданчики, а також проводити ігри під проводами ПЛ,
- запускати повітряних зміїв поблизу ПЛ та гратися біля енергетичних споруд.
 
 Шановні мешканці району!
 Будьте обережними у разі виявлення обірваних проводів ПЛ, підходити до яких ближче 8 м смертельно небезпечно. У разі виявлення обірваних або провислих проводів ПЛ, відкритих дверей ТП або інших ушкоджень електричних мереж – не будьте байдужими, негайно телефонуйте черговому диспетчеру районних електричних мереж 2-10-68
27.05.2016 р. о14 год. черговомудиспетчеруБершадськихЕМнадійшлоповідомленнявідпрацівникамедичноїшвидкоїдопомогипросмертельнийвипадокелектротравматизмузжителемс. ЛісничеБершадськогорайонуБучкомМаксимомВасильовичем.
НамісцеподіївиїжджалакомісіязпредставниківкерівництваЕМтаТовариства. З’ясовано, щовипадокставсяо13 год. 20 хв. врезультатідоторканняпотерпілогодообірваногодротуПЛ-0,4 кВЛ-2 відКТП-403 впроміжкуопор23-24. ПовідомленнячерговомудиспетчеруОДГпрообривпроводуненадходило.
Даніпропотерпілого: БучокМаксимВасильович, 2008р.н., проживаввс. ЛісничеБершадськогорайону.
Органамивнутрішніхсправпроводитьсярозслідування.
 
 Пам'ятайте! Ні вякому разі не намагайтесь самотужки усувати пошкодження ліній електропередач та іншого енергетичного обладнання. Ці роботи повинні виконуватися виключно оперативно - виїзними бригадами Чечельницьких електричних мереж (ЕМ):
Поблизу обірваного проводу необхідно організувати охорону (не ближче 8 м до проводу), щоб запобігти наближенню до нього людей і тварин, встановити попереджувальні знаки або плакати (при наявності) та повідомити про те, що сталося власникові електричних мереж та дочекатися приїзду ремонтної бригади ЕМ.
123