Звіт сільського голови с. Каташин М.Савченка за 2018 р
20.03.19

 

 Плин часу не можна зупинити. Дні збігають за днями. Сьогодні ми підводимо підсумки року 2018 року. Яким видався він для територіальної громади? Досить насиченим, як в політичному так  і в соціально-економічному  плані.

Як би не було важко, як би не було складно в нашому сьогоденні  завжди потрібно шукати вихід з тієї чи іншої ситуації.    Зробити можна все, але повернути життя назад просто не можливо. З різних причин, у різному віці  за 2018  рік назавжди пішли від нас 28 жителів нашої громади. Зокрема по селу Каташин15  чоловік , по Жабокричці13 чоловік. Нехай земля на якій вони родились і виросли,  по якій вони ходили і на якій вони трудилися буде їм пухом. Рідні і близькі покійних, прийміть найщиріші співчуття від нас живих, за ті важкі непоправні втрати, які спіткали ваші родини. Пам’ять про померлих жителів  територіальної громади вшанували хвилиною мовчання.

       Та все ж життя не стоїть на місці, такий закон природи, в 2018 році, згідно актових записів,  на шлюбний рушник стали 5 пар молодят. Життя продовжується ,  даючи нові паростки, народжуючи нам майбутню зміну. За 2018 рік в територіальній громаді народилося  7 немовлят, в селі Каташин - 3 діток та 4 в селі Жабокричка.

         Від щиро серця бажаємо діткам щасливого майбуття, а батькам здоров’я та сил виростити їх, виховати  справжніми патріотами  нашої держави.

 

         Протягом 2018 року виконавчим комітетом сільської ради було проведено відповідну роботу з питань, що регламентуються Конституцією України, Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні” та іншими законодавчими актами України.

          За 2018 рік було проведено 12 засідань виконавчого комітету за участю керівників та спеціалістів  агроформувань , керівників шкіл, клубів, закладів охорони здоров’я,  на яких було висвітлено ряд питань пов”язаних  з соціально-економічним розвитком населених пунктів, культурного та медичного обслуговування населення територіальної громади, а також питання: про стан надходження коштів до сільського бюджету, про стан доріг, про початок опалювального сезону, про утримання в належному стані кладовищ,  пам’ятників загиблим воїнам та ряд інших основних питань,  щодо покращення добробуту населення.

Крім засідань виконкомів було проведено  7  сесій сільської ради  4 чергових  та 3 позачергових. На сесії сільської ради крім депутатів сільської ради запрошувалися депутати  районної ради, керівники сільськогосподарських  формувань, директори  шкіл, культпрацівники, завідуючі  медичними закладами.

 

Дохідна частина власних та закріплених надходжень сільського бюджету за 2018 рік виконана в сумі  1 832335гривень . При  річних призначеннях    1 763050 гривень.

Сільський бюджет за 2018 рік виконано на  104%.

 

       На рахунок сільської ради за 2018 рік надійшло власних коштів та субвенції - 2 млн 158 тис 958 грн.

 

Населення територіальної громади на 01.01.2019 року складає  1009 чол., у т.ч.: по  Каташину 571 чоловік ,  по  Жабокричці 438 чол. Працездатного населення 435.  Серед працездатного населення працюють у різних галузях 167 чол., дітей до 18 років -173, дошкільнят 67, 1 інвалід Другої світової війни, учасників бойових дій ООС (АТО) 15чол. , учасників бойових дій на території інших держав - 3 чол, учасників війни 15чол. , вдів загиблих воїнів – 4.

                Основною базою на території сільської ради  являється сільськогосподарське підприємство  ТОВ Агрофірма „Україна-О” , яке  орендує 853 земельних часток паїв громадян.

А також дане господарство орендувало землю в 2018 році із земель запасу  та резервного фонду - 268 га, сплативши 352315 гривень орендної плати. Земельного податку з фізичних осіб зібрано  33230  грн.

     На території сільської ради працюють 5  фермерських господарств, які  орендували землю в 2018 році із земель запасу  та резервного фонду

на площі  156,08  га, від яких орендної плати  поступило 233140 грн.

 Працюють  одноосібно на своїй  землі 46 чоловік.

        На території сільської ради працюють  Каташинська загальноосвітня   школа І-ІІ ступенів,  в якій  навчається 84 учнів та Жабокрицький НВК .   Їх навчає 22 учителі. У Каташині  43 учні, 11 учителів, у Жабокричці 41 учень, 11учителів.

На території сільської ради працюють АЗПСМ с.Каташин та пункт здоров’я у с.Жабокричка.

 

 На балансі сільської ради знаходяться заклади культури:

Каташинський сільський клуб, Жабокрицький будинок культури та сільські бібліотеки.

 

              На території сільської ради розміщенні і працюють  п’ять   приватних торгових точок, які задовольняють  потреби громадян продовольчими, промисловими та господарськими товарами.   А також працює відділення зв’язку.

При виконкомі сільської ради створені на громадських засадах  ветеранська організація,  керівник Бендерук Анатолій Терентійович та опікунська рада – голова ради директор школи Кучер Ніна Анатоліївна.

       Виконкомом Каташинської сільської ради проводилася робота по забезпеченню бюджетних установ паливом. Також подано списки в управління праці та соціального захисту  населення   для  забезпечення пільговим  паливом  всіх інвалідів  Другої світової війни,  учасників бойових дій, учасників війни та чорнобильців.

По розрахунках за нічне освітлення  вулиць територіальної громади в 2018 році витрачено 56365 грн.

Проводилося грейдерування  доріг комунальноі власності  на загальну  суму 14 420  грн, підгортання смітєзвалищ у обох селах - 11 370 грн,  посипання доріг у зимовий період - 7 358 грн.

На поточний ремонт водонапірної башти витрачено 107220 грн, крім того за рахунок ТОВ «АФ Україна – О» було закуплено новий насос із автоматикою і трубами на загальну суму 42 300грн.

На соціальний захист  населенню виплачено47308 грн, а саме: допомога учасникам АТО  - 26 000грн, воїнам учасникам бойових дій на територіях інших держав 3000 грн, ліквідаторам аварії на ЧАЕС 3000 грн, матеріальна допомога на лікування 2000 грн, вдовам - 9308 грн.

Протягом 2018 року перераховано субвенції 356336  грн, із них 130715 грн на НВК.

У 2018 році Каташинська сільська рада брала участь у 15 обласному конкурсі розвитку територіальних громад в якому виграла та реалізувала 3 проекти:

Нові вікна, двері – не розкіш, а потреба на шляху до енергозбереження: заміна  вікон та дверей в Каташинському сільському клубі, на що з обласного фонду було залучено 50 000 грн, власних 52 500 грн та спонсорських - 15 200 грн які перерахувала ТОВ «Україна – О».

«Енергозберігаючі технології – впевнене майбутнє сільської громади»:

 впровадження нових інфрачервоних обігрівачів середньої та дальньої дії в Жабокрицькому будинку культури, на що з обласного фонду було залучено 80 000 грн,  власних 94 200 грн та спонсорських 27 400грн, які перерахувала ТОВ «Україна – О».

Крім того, у 2018 році по договору міжмуніципальної співпраці було виграно ще один конкурс по роздільному збору твердих побутових відходів. Це дало можливість закупити сміттєві контейнери: 12 малих по 140 літрів та 18 великих на 500 кг, на що було витрачено із сільського бюджету 100 000 грн, спонсорських 20 000 грн, залучено із обласного фонду 80 000 грн.

Отже завдяки участі у конкурсах сільська рада зуміла залучити  210 000 грн із обласного бюджету та 62 600 грн спонсорських.

В 2018 році завдяки спонсорській допомозі агрофірми  ТОВ АФ «Україна –О» було проведено оптоволоконний кабель по селах Каташин та Жабокричка та підключено бюджетні установи до мережі Інтернет. Це в свою чергу дало можливість краще працювати. Завдяки цьому було 90% підписаних декларацій з пацієнтами. Основну роботу у цьому напрямку провела Бендерук Лариса Пилипівна.

В селі Жабокричка на дитячому майданчику та в Каташині біля клубу діє безкоштовна WI-FI зона.

 

В 2018 році вдруге на території нашої громади було проведено регіональний фестиваль «Медовий Спас» -  19 серпня.

Також  на території громади проводилося святкування „Івана Купала”, святкові вечори приурочені Дню Конституції, Дню захисника Вітчизни , Дню 8-го Березня, День Святого Валентина та Дню Незалежності України. На районне святкування Дня незалежності України було представлено світлицю з виробами виготовленими умільцями обох сіл, а також сільськогосподарську продукцію, вирощену нашими трудівниками.

14 лютого 2018 року відбулося урочисте відкриття Жабокрицького НВК. Було потрачено багато сил та коштів, а саме:

Із сільського бюджету виділено322 700 грн, кошти партнерів (спонсорів) -  742 000грн, кошти державного бюджету - 506 000 грн.

 

         Щорічно навесні  проводяться  заходи з благоустрою  населених пунктів  в ході яких необхідно виконати:

- роботи санітарної очистки, ліквідації стихійних сміттєзвалищ;

- поліпшення естетичного, санітарного стану прибудинкових територій і об’єктів масового перебування і відпочинку населення, облаштування та очистки криниць;

- висаджування дерев, кущів та квітів, вапнування стовбурів дерев, бордюрів;

- упорядкування кладовищ, пам’ятників загиблим воїнам та одиночних могил.

Слід відзначити, що рік пройшов вдало, з виконанням багатьох робіт з підняття рівня благоустрою села. Сільська рада та наші структурні підрозділи працювали на належному рівні, надаючи адміністративні, культурні, комунальні та соціальні послуги.

Велика дяка за це підрозділам сільської ради, депутатам, членам виконкому, разом з якими приймали рішення та втілювали їх в життя, працюючи на благо Каташинської громади.

Є сподівання, що наступний рік буде не менш плідним і ми, звичайно, продовжимо роботи, які сприятимуть розвитку нашого села. 

 

Дякуємо нашим спонсорам,особливо директору ТОВ « Україна-О» - Федчишену Михайлу Опанасовичу за надану допомогу.

«Від усього серця бажаю Вам та всім тут присутнім здоров’я, злагоди, взаєморозуміння, душевного спокою та достатку.

Низький уклін Вам за Вашу натхненну і самовіддану працю, за Вашу непохитну віру в майбутнє нашого села. Хай Господь сторицею віддячить за Ваше розуміння та підтримку», - завершив свій виступ сільський голова Микола Савченко.

 
 
123