Звітують голови сіл: Берізки, Б.Камінь, Бондурівка, Бритавка
19.01.17

            Сьогодні на нараді при голові райдержадміністрації сільські голови звітували про виконання планів надходження коштів до бюджетів за 2016 рік і озвучили аспекти на 2017 рік. На нараді були присутні: голова районної ради С.П’яніщук, заступник голови райдержадміністрації О.Беседа, керівник апарату районної ради О.Тимофієва, керівники установ району та структурних підрозділів РДА. Відкриваючи нараду Сергій Пустовий зазначив: «Надходження коштів до бюджетів територіальних громад та ефективне їх використання  - одна із основних складових роботи сільської ради. Важливим є і участь громад у конкурсах та залучення коштів для реалізації проектів на їх території. На наступний рік слід активізувати роботу у цьому напрямку.»

            План надходжень до бюджету сільської ради с.Берізки-Чечельницькі (сільський голова - Л.Гричулевич) виконано на 127%. Крім того, територіальна громада є учасником та переможцем районного і обласних конкурсів. Це дає змогу додатково залучати кошти для соціальної сфери села. Так, у 2016 році придбано нові парти для 1 класу. На 2017 рік заплановано провести заміну вікон на склопакети у школі. Потребують ремонту дороги, що ведуть до села.  Як зауважив в.о. військового комісару В.Руцький, недостатньо проводилась роз’яснювальна робота по контрактній службі, в наслідок чого не було забезпечення проходження служби по контракту жодним жителем села. З числа призовників тільки один житель призваний у ЗСУ.

            План надходжень до бюджету сільської ради с.Білий Камінь (сільський голова – В.Фурман) виконано на 140% - це один із найвищих показників у районі. Від виграного конкурсу надійшо із обласного бюджету додатково 60 тис.грн. на заміну вікон у сільському будинку культури. На наступний рік уже підготовлено проект на заміну вікон у школі. Слід приділити увагу на виготовлення містобудівної документації. 

            План надходжень до бюджету сільської ради с.Бондурівка (сільський голова – В.Слюсар) виконано на 145,8%. Більший показник тільки у Тартацькій сільській раді. Сільський голова на даній посаді працює трохи більше року, однак за минулий рік уже є про що звітувати, адже 31 березня заплановано схід села. Так, у Бондурівці проживає 15 учасників бойових дій у зоні АТО, а це один із найвищих показників у районі. Всі вони отримують пільги і соціальні виплати у повному розмірі. 164 жителі села отримали субсидії на придбання твердого палива та скрапленого газу на загальну суму 414,2 тис.грн. Середній розмір субсидії - 2525,80 грн. – це, також, один із найвищих показників у районі.

            План надходжень до бюджету сільської ради с.Бритавка (сільський голова – В.Жовтяк) виконано на 106,7%. В середньому, по району цей показник складає 126,4%. Як видно, недостатньо приділяється увага прибутковій частині сільського бюджету. На наступний рік слід брати активну участь у грантових проектах та залучати інвестиційні кошти для вирішення проблем громади.

            На закінчення голова районної ради С.П’яніщук зазначив, що сільські ради не приділяють достатньої уваги висвітленню своєї діяльності через їх офіційні веб-сайти. 

              

123