Співбесіда голови РДА з головами сіл: Стратіївка, Попова Гребля, Куренівка
20.01.17

            Продовжується підведення підсумків роботи сільських рад за минулий рік. Сьогодні під головуванням голови РДА Сергія Пустового відбулася нарада, на якій сільські голови не лише звітували про виконання планів надходження коштів до бюджетів за 2016 рік, а й озвучили перспективи роботи на 2017 рік. На нараді були присутні: голова районної ради С.П’яніщук, заступник голови райдержадміністрації О.Беседа, керівник апарату районної ради О.Тимофієва, керівники установ району та структурних підрозділів РДА. Відкриваючи нараду Сергій Пустовий наголосив: «У 2017 році всім територіальним громадам слід приділити увагу на виготовлення містобудівної документації. Важливим є і участь громад у конкурсах та залучення інвестицій для реалізації проектів на їх територіях. На наступний рік слід активізувати роботу у цих напрямках».

            Всього надійшло коштів до бюджету сільської ради с.Стратіївка (сільський голова – О.Люлько) більше 1 млн.грн. Такий високий показник місцевим бюджетом досягнуто вперше за роки незалежності України. Річний план надходжень виконано на 133,3%. Варто відмітити, що громада є  учасником та переможцем Міжнародного конкурсу, що дало змогу провести заміну вікон у школі на енергозберігаючі склопакети.Також у 2016 році вдвічі більше коштів виділено на ремонт доріг та соціальну сферу у селі.

           Всього надійшло коштів до бюджету сільської ради с.Попова Гребля (сільський голова – В.Катеринич) більше 1 млн. 200 тис.грн. Це один із найвищих показників у районі. Річний план надходжень виконано на 137,4%. Сільський голова на даній посаді працює друге скликання.  В  минулому році в селі введено в дію дошкільну дитячу установу «Ялинка», яка понад десяток років вважалася «довгобудом». Більшість коштів – із бюджету сільської ради та «спонсорські». Цей приклад наглядно свідчить про те, що завдяки активності громади можне розвиватися, процвітати село.

           Всього надійшло коштів до бюджету Куренівської сільської ради майже 300 тис.грн. (сільський голова – М.Пипко) тобто річний план надходжень виконано на 101,4%, але це найнижчі показники в районі. Як видно, недостатньо приділяється увага прибутковій частині сільського бюджету. На наступний рік слід брати активну участь у грантових проектах та залучати інвестиційні кошти для вирішення проблем громади.

            Звертаючись до керівників територіальних громад, голова районної ради С.П’яніщук наголосив, що про прозорість роботи органів місцевого самоврядування свідчить якісне наповнення офіційних веб-сайтів сільських рад. Тому слід активізувати роботу по висвітленню своєї діяльності.

            

123