Управління відходами в місцевих громадах

МГО «Україна-Польща-Німеччина» розпочала новий проект Вишеградського Фонду з управління відходами у громадах

 

Чечельницька територіальна громада, в особі голови селищної ради Світлани Палісіки та голови громадської організації «Сталий розвиток Чечельниччини» Лариси Шабельник, пройшла конкурсний відбір на участь у проекті «Управління відходами територіальних громад: досвід розвитку сільських територій країн Вишеградської четвірки для країн Східного партнерства». Проект реалізується ВОО МГО «Україна – Польща – Німеччина» за підтримки Міжнародного Вишеградського Фонду.

Проектом заплановано ряд заходів, головна мета яких – розробити стратегії поводження з твердими побутовими відходами в громадах.

Проект «Управління відходами в місцевих громадах: досвід розвитку сільських територій країн Вишеградської четвірки для країн Східного Партнерства» реалізовуватиметься з 1 травня 2017 року по 31 серпня 2018 року.

Загалом для участі відібрано 68 осіб: по 2 представники з 27-ми районів Вінницької області та 7-ми районів Молдови, які входять до Єврорегіону «Дністер».

З 12 по 16 червня на базі Літинського району с. Садове буде проведено п’ятиденний тренінги. Під час навчання учасники дізнаються про правові аспекти застосування законодавства України та Молдови, що регламентує поводження з твердими побутовими відходами, про екологічну освіту населення, про навички сепарування відходів, про механізми та інструменти організації управління відходами в громаді, стратегії поводження з відходами тощо.

Голова Міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина», голова Єврорегіону «Дністер» Сергій Татусяк зазначив, що це вже шостий проект із фінансуванням Вишеградського фонду, в реалізації якого беруть участь громади і організації Єврорегіону.

–       Завдяки Вишеградському фонду ми змогли побачити, як працюють наші колеги в Європі в питаннях транскордонного співробітництва. Наш пріоритет - це європейські цінності, європейська модель влади. Проекти, в яких бере участь Єврорегіон «Дністер», - це дуже хороша база, щоб ми вивчали досвід і Вишеграду, і в цілому Європейського союзу, - зауважив С.Татусяк.

123