2018 рік – рік зміцнення економічного потенціалу району
09.01.18

На цьому голова райдержадміністрації Сергій Пустовий закцентував увагу керівників управлінь та відділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади під час наради, яка відбулася сьогодні, 9 січня. У роботі зібрання також взяв участь голова районної ради Сергій П’яніщук.

Відповідно до порядку денного наради, було розглянуто підсумки роботи у 2017 році щодо виконання бюджету району, реалізації основних завдань у соціальній сфері та інвестиційних проектів у галузях промисловості, сільського господарства, альтернативної та відновної енергетики.

Як зазначив голова райдержадміністрації Сергій Пустовий, кожна із вищезгаданих тем є досить важливою. Адже лише за умови комплексного підходу до розв’язання актуальних питань сьогодення можна отримати вагомий результат.

 Зокрема, очільник району наголосив на важливості роботи щодо виконання і перевиконання доходної частини районного бюджету, що, у свою чергу, забезпечить фінансовий ресурс для реалізації низки проектів, спрямованих на поліпшення матеріально-технічної бази закладів соціальної сфери, виконання районних програм.

 «Минулий бюджетний рік був непростим, але досить успішним. Додатково, понад план власних доходів до місцевих бюджетів отримано понад 5 млн грн. У порівнянні із минулим роком загальна сума надходження коштів збільшилась на 15 млн грн і складає більше 52 млн грн. Слід відмітити, що всі місцеві бюджети (районний, селищний і сільські) забезпечили виконання планових показників.

У цьому році потрібно серйозно попрацювати над отриманням більш вагомих результатів і в роботі з легалізації заробітної плати. Адже це не лише додаткові надходження в бюджет, а й забезпечення соціальних гарантій для працівників», - зазначив Сергій Пустовий.

Також голова райдержадміністрації зауважив, що і в 2018-му пріоритетами районної влади буде зміцнення економічного потенціалу Чечельницького району через залучення інвестицій, розвиток галузей освіти, медицини в контексті їх реформування, удосконалення роботи закладів культури району. Важливою складовою у залученні додаткових коштів на фінансування соціальних проектів повинна бути активна проектна діяльність територіальних громад. 

 Окреслюючи завдання на перспективу, Сергій Пустовий наголосив, що велика увага приділятиметься і роботі з ремонту доріг, виконання вимог Закону України щодо поводження з твердими побутовими відходами. А загалом в усіх сферах життєдіяльності району повинні відбуватися позитивні зміни, спрямовані, в кінцевому підсумку, на поліпшення життя людей.

На завершення, голова райради Сергій П’яніщук підкреслив: «Важливою є тісна співпраця усіх структурних підрозділів райдержадміністрації із керівниками територіальних громад району, що сприятиме реалізації завдань розвитку територій, досягненню найефективнішого використання наявних фінансових, матеріальних, людських ресурсів, підвищенню життєвого рівня населення».

123