24-30 квітня - Всесвітній тиждень імунізації
25.04.17

За ініціативою ВООЗ в усіх країнах світу в останній тиждень квітня відзначається Всесвітній тиждень імунізації, метою якого є сприяння використанню вакцин для захисту людей різного віку, особливо дітей, від смертельних хвороб. 

У 2017 році заходи пройдуть з 24 по 30 квітня, їх тема: «Вакцини приносять результат!».

Імунізація рятує мільйони життів і широко визнається в якості одного з найбільш успішних і економічно ефективних заходів втручання в світі.

Масове та регулярне проведення вакцинації – це ефективний засіб контролю над керованими інфекціями як в національному, так і в глобальному масштабах. При цьому виражений епідемічний ефект відзначається лише при охопленні щепленнями не менш ніж 95% населення. 

На жаль, рівень вакцинації дітей в Україні за даними 2016 року далекий від рекомендованого ВООЗ 95%. Україна має найнижчі показники охоплення щепленнями серед усіх європейських країн та одні з найнижчих в світі. Про це свідчить офіційна статистика МОЗ України, ВООЗ та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Українське суспільство потребує більшої обізнаності щодо проблематики вакцинації.

24-30 квітня 2017 року в Україні проводиться Український тиждень імунізації. Цей захід має стати щорічним та відбуватиметься одночасно з Всесвітнім та Європейським тижнями імунізації.

Головна мета заходу - інформувати населення про вакцинацію як найбільш ефективний інструмент захисту від інфекційних хвороб та важливу умову збереження національної безпеки країни.

123