Співпраця з ОТГ – запорука добробуту населення
19.10.20

Об’єднані територіальні громади є надійними партнерами Вінницької обласної служби зайнятості. Спільно доводиться вирішувати низку важливих питань, які стосуються зайнятості населення. Зокрема, це подолання безробіття на селі, створення нових робочих місць, оформлення легальних трудових відносин, розвиток малого підприємництва в сільській місцевості, можливостей залучення мешканців громад до тимчасової зайнятості, тощо.

«У співпраці з ОТГ ми маємо позитивні напрацювання. Лише за січень-вересень 2020 року фахівці обласної служби зайнятості провели 170 виїзних заходів в 46 ОТГ області. Під час заходів 917 мешканців ОТГ отримали 989 консультативних послуг. Завдяки проведеній роботі 867 сільських жителів були працевлаштовані за направленням служби зайнятості, 145 осіб взяли участь в роботах тимчасового характеру, 170 осіб пройшли профнавчання», - повідомляє директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

Слід зазначити, що під час виїзних заходів об’єднаних територіальних громад фахівці центрів зайнятості інформують про актуальні вакансії, надають профорієнтаційні консультації із застосуванням психодіагностичних методик, а також роз`яснюють механізми віддаленого користування послугами служби зайнятості через використання новітніх онлайн технологій та електронних сервісів служби зайнятості.

«Сподіваємось і на подальшу співпрацю з ОТГ, яка активно спрямовуватиметься на зайнятість, а значить і добробут населення», - зазначає Галина Скоковська.

Відділ інформаційної роботи Вінницького ОЦЗ, 55-17-88

123