7 чечельниччанок уклали договори на службу в ЗСУ за контрактом
26.01.17

За інформацією тимчасово виконуючого обов’язки військового комісара Чечельницького районного військового комісаріату майора В.Руцького, райвійськкомат відновив свою роботу згідно Наказу військового комісара Вінницького ОВК № 148 від 17.08.2015. Кінець 2015 року - початок 2016 були періодом ставлення роботи РВК.

Розпочалась робота трьома військовими: офіцером та двома солдатами. За цей період закладалась матеріально-технічна база, підбирався особовий склад. На сьогоднішній день особовий склад РВК складає 10 чоловік, в т.ч. 7 військових (із них 3 офіцери) і 3 службовці. На відновлення роботи РВК рішеннями сесій районної ради було виділено 127 тис. гривень. Кошти були направлені на придбання меблів, оргтехніки та розхіднихматеріалів, які необхідні для виконання завдань за призначенням.

В 2014-2015 рр комплектування ЗС України відбувалось за рахунок мобілізації. В 2016 р. командуванням ЗСУ було прийнято рішення комплектувати Збройні Сили України військовослужбовцями на контрактній основі. Із району на військову службу за контрактом було направлено 31 чоловік, в т.ч. 7 жінок, що становить 22,5%.

Також проводилась робота по призову громадян на строкову військову службу. Із району було відібрано 23 чоловіки.

Дана робота проводилась особовим складом РВК у тісній співпраці з райдержадміністрацією району, органами місцевого самоврядування, районним центром зайнятості.

Також у 2016 році проводились заходи по навчанню підрозділів територіальної оборони. Підрозділи ТРО області складаються із стрілецького батальйону, який виконує завдання за призначенням у межах області та роти охорони і 2-х загонів оборони, що виконують завдання на території відповідного району. Із нашого району на навчальних зборах стрілецького батальйону, які відбулися на базі в/ч В4050 м.Гайсин взяли участь 6 чоловік. Навчальні збори із організаційним ядром роти охорони та загонів оборони проводилися на навчальних місцях в смт.Чечельник. До занять залучалися учасники АТО, які надавали допомогу в оволодінні практичними та теоретичними навиками, що знадобляться у разі необхідності.

Крім того, особовий склад РВК працював над взяттям військовозобов’язаних на військовий облік, поновленню військовозобов’язаних на військовому обліку, припискою юнаків, питаннями соціального напрямку, вдосконаленням необхідних теоретичних і практичних навичок для виконання завдань за призначенням.

січня поточного року відбулась нарада Головного Штабу Збройних Сил України з військовими комісарами усіх областей, де були підведені підсумки роботи за 2016 рік та поставлені задачі на 2017 рік:

- забезпечення готовності військового комісаріату до проведення мобілізації людських і транспортних ресурсів ( в разі необхідності);

- організація територіальної оборони на території відповідальності;

- забезпечення виконання планових завдань по призову громадян на строкову військову службу та військову службу за контрактом;

- виконання планового завдання по підготовці військовонавчених ресурсів, проведення зборів;           

- поновлення військовозобов’язаних на військовому обліку та постановка на військовий облік;

- вирішення питань соціального напрямку.

123