День Гідності та Свободи у КЗ "Чечельницька СЗШ І-ІІІ СТ. №1"
26.11.19

Минуло 6 років із того моменту, як загинули вони – герої, яких народила революція Майдану. Чим була революція для кожного з нас? Для когось прогулянкою, для когось війною. Але в першу чергу Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності.

     Гідність за визначенням, що подається у Вікіпедії, – це поняття моральної свідомості, яка виражає уявлення про цінність усякої людини, як моральної особистості, а також категорія етики, яка означає особливе моральне ставлення людини до самої себе, і ставлення до неї з боку суспільства, у якому визнається цінність особистості.

     21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. По всій країні згадують, як цього дня 2013 року у столиці України небайдужі громадяни вийшли протестувати проти рішення проросійського уряду призупинити євроінтеграцію.

     У КЗ «Чечельницька СЗШ I-III ст.№1» відбувся захід приурочений цій даті. Захід був організований учнями 8-А класу і класним керівником Аджубей О.С., яка розпочала захід, розповівши учням чому ми повинні пам’ятати цю дату і чому вона для українців є важливою. Захід відвідали учні 5-8 класів. Учні вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих воїнів. Школярі розповіли про ті жахливі сторінки нашої історії, був продемонстрований документальний фільм про ті скорботні часи для України. В кінці заходу всі школярі заспівали Гімн України, таким чином продемонструвавши єдність і співчуття до загиблих воїнів.

    Це - скорботні сторінки, але це наша історія. Ми повинні її пам’ятати, адже хто не пам’ятає минулого, той не має майбутнього!.

Педагог - організатор КЗ «Чечельницька СЗШ I-III ст.№1»

123