Актуальні питання трудового законодавства
25.01.19

22 січня 2019 року  з ініціативи Чечельницької районної філії Вінницького ОЦЗ  відбувся інформаційно-консультативний семінар для   представників економічно активних підприємств, установ та організацій. В семінарі взяли  участь головний державний інспектор з питань дотримання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно - правових актів Управління Держпраці у Вінницькій області  -Поліщук Наталія Анатоліївна та начальник Чечельницької ДПІ Тростянецького управління ГУ ДФС у Вінницькій області – Рудакевич Світлана Володимирівна.

 У вступному слові  директор Чечельницької районної філії Вінницького ОЦЗ Олена Котенко розповіла про ситуацію на  ринку праці, про підсумки виконання Програми зайнятості населення Чечельницького району за 2018 рік та перспективи співпраці по виконанню програмних показників на 2019 рік. Олена Котенко зосередила увагу  на питаннях запровадження з січня 2019 року інституту кар’єрного радника, важливості супроводу безробітних від дня звернення до центру зайнятості до факту працевлаштування.

     Завідувач сектору по роботі з роботодавцями Тетяна Косаківська    розповіла    про комплекс різноманітних соціальних послуг, які надає служба зайнятості та про   зміни статистичної звітності, а саме інформації про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню за 2018 рік, порядок її заповнення та подання, можливості створення електронних кабінетів роботодавця.

      Наталія Поліщук  надала роз’яснення щодо оформлення трудових відносин, про гарантії в оплаті праці,  легальної зайнятості , - відповідальності за порушення вимог трудового законодавства, про порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.    

    Рудакевич Світлана у своєму виступі звернула увагу на зміни у податковому законодавстві.

Всім  учасникам  семінару були роздані  інформаційні матеріали, а бажаючі мали змогу отримати індивідуальні консультації.

Директор Олена Котенко

 

123