Анатолій Олійник: "Від кожного з нас залежить майбутнє нашої України"

 

22 серпня у концертній залі «Плеяда» відбулися урочисті збори громадськості Вінниччини з нагоди святкування 23-ї річниці Незалежності України.

У святковому заході взяли участь представники іноземних делегацій - зі Сьвєнтокшиського, Лодзинського та Великопольського воєводств Республіки Польща, Ясського повіту Румунії, районів Сорока та Рєзіна Республіки Молдова, а також Генеральний Консул Республіки Польща у місті Вінниці Кшиштоф Свідерек.
Розпочалися урочистості із символічної молитви за Україну. Затим з найбільшим державним святом вінничан вітали голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник, голова обласної Ради Сергій Свитко та в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов.

«Вже 23 роки історія відраховує час незалежності України. А сьогодні не декларативно, а ціною крові і життя кращих синів і дочок нашої держави ця незалежність встановлюється в реальному житті, - зазначив у вітальному слові керівник Вінниччини Анатолій Олійник. – Наша історія – це непроста боротьба за демократію. Нині ж час формування нації, час визначення Україною своїх пріоритетів. І наш народ зробив свій вибір – європейський вибір».

Голова облдержадміністрації зауважив, що в цей нелегкий для держави час, обласна влада робить все для того, щоб підтримати військовиків, які перебувають нині у східних регіонах України.

«З цією метою акумулюються значні суми коштів, формуються автоешелони з продуктами та медикаментами. Кілька годин тому вручили медикам Вінницького військово-медичного центру вже другий мобільний апарат штучної вентиляції легень. І за цей період для потреб поранених наш військовий госпіталь додатково отримав понад 2,5 млн. гривень благодійних коштів», - повідомив Анатолій Олійник.

Відтак зазначив, що щоденне життя ставить перед органами влади і завдання, пов’язані з функціонуванням та подальшим розвитком регіону. «Ми вирішуємо всі ці питання і докладаємо усіх зусиль, щоб Вінниччина стала прикладом для всієї України у тому, як потрібно працювати і жити. І одним з таких здобутків є зібраний цьогоріч найбільший за всю історію області урожай ранньої групи зернових – понад 2,3 млн. тонн», - підкреслив керівник ОДА. Та запевнив: обласна влада робитиме все для того, щоб по завершенню усіх подій на Сході, наші військовики повернулися у якісно нову країну.

Вітаючи усіх присутніх зі святом, керівники області та міста побажали Божого благословення для кожної родини та кращої долі Українській державі. Затим вручили окремим мешканцям Вінниччини державні нагороди та паспорти 4 юним вінничанам, які святкують день народження одночасно зі своєю державою.

По завершенню урочистої частини свята, перед учасниками заходу виступили кращі художні колективи Вінниччини.
 
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА