Арсеній Яценюк у День Соборності : Російська військова агресія

 

Арсеній Яценюк у День Соборності: Російська військова агресія провалиться, як провалилися всі окупації й агресії проти України

У четвер, 22 січня, в День Соборності України, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та члени Кабінету Міністрів України взяли участь у заходах з нагоди Дня Соборності України.
У церемонії взяли участь предстоятелі та ієрархи українських церков, керівники і представники релігійних організацій України.
Вони поклали квіти до пам’ятників Тарасові Шевченку і Михайлу Грушевському.
Арсеній Яценюк підкреслив, що сьогодні День Соборності має зовсім інше значення: «Раніше це було одне зі свят в Україні. А сьогодні - це день єдності і день найбільшої цінності, що є в кожного українця, - це наша держава».
«Вірю в те, що Соборність, возз’єднання українських земель, яке відбулося в 1919 році, буде мати і далі майбутнє - ми повернемо і Крим, і контроль над Донецьком і Луганськом. Російська військова агресія, яка керується Кремлем, не буде успішною і вона провалиться, як провалилися всі окупації й агресії проти України», - наголосив Глава Уряду.
Він підкреслив, що російські терористи сьогодні знову вчинили жахливий акт проти людяності: «Відповідальність за це несе Російська Федерація. Необхідне негайне виконання домовленостей щодо зупинки вогню, відведення сил. Основне, як встановити мир в країні, - прибрати російських військових і російських бандитів з української території. І тоді українська Соборність і українська єдність відновиться».
Арсеній Яценюк нагадав, що сьогодні минув рік з того дня, «як Сергій Нігоян і Михайло Жизневський віддали своє життя за нашу соборність, незалежність і наше майбутнє, разом із мільйонами українців борючись за українську державу»: «Пом'янемо їх і тих українських вояків, які загинули в боротьбі за українську незалежність. І підтримаймо тих, хто сьогодні зі зброєю в руках відстоюють нашу Соборність, наше право жити в нашій країні. Ми це право вибороли і будемо боротися далі».