Чечельниччани на етнофестивалі
22.06.16

У селі Івашків Кодимського району Одеської області 18-19 червня влаштували етнофестиваль "Кодима-фест". На двох гектарах розмістилися три майданчики: "Котуня" — з традиційною кодимською кухнею, "Котруца" — дитячий майданчик та "Клака" — екомайданчик з головною сценою. І його значення як цілісного суспільного явища неоцінене. Це й розкриття етнокультурних здобутків, розвиток туризму, зародження нових культурних звязків, це крок до участі в міжнародних фестивалях, сприяння активізації мистецького життя Кодимщини, розширення культури і світогляду людей, це створення такої собі території спілкування, де усі ми відчули б спорідненість та гордість за належність до української нації.
За місяць до проведення фестивалю тут створили невеликий півострів і озеро, яке в народі охрестили Озером кохання, а по периметру майданчика висадили 198 сосен.
На святі пригощали стравами за столітніми рецептами. За два дні на сценах виступили близько 500 артистів. Наш район представили: ансамбль духових інструментів Чечельницького районного будинку культури під керівництвом В.Балановського, вокальний жіночий ансамбль Любомирського СБК «Фортові Любомирчанки» (керівник – Д.Чернега) та народний фольклорно-етнографічний ансамбль «Демівчанка», в репертуарі якого окрім пісень ще й старовинні танці. До речі сказати, під час фестивалю, пісня однієї із «демівчанок», присвячена героям АТО «Повій, вітре, на Вкраїну» прийшлась до вподоби всім учасникам і заслужено викликала шквал аплодисментів глядачів.
Свято відвідав губернатор області Михайло Саакашвілі, делегації з Польщі та Молдови.
123