Чечельниччани вшанували Героїв Небесної Сотні
21.02.17

            20 лютого, у День вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, на центральній площі селища зібралась громадськість, щоб віддати данину пам’яті загиблим на столичному Майдані під час подій Революції Гідності. Мітинг-реквієм розпочався із віршованих композицій, озвучених шкільною молоддю та хвилини мовчання.

           Перед зібранням виступила селищний голова Світлана ПАЛІСІКА. Світлана Андріївна зазначила, що 18, 19, 20 лютого 2014 року Україна втратила своїх кращих синів і доньок. – Ми сумуємо разом із батьками полеглих Героїв Небесної Сотні і загиблих воїнів АТО на сході України, - зазначила селищний голова.

            Волонтер, голова громадської організації «Чечельник-Майдан» Галина ХИМИЧ наголосила: «Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість».

           З промовою до присутніх звернулися керівники релігійних конфесій району:  Римсько-католицької (о.Петро), Греко-католицької (о.Михайло) та української православної церкви (о.Володимир). В своєму зверненні вони були єдині: «Ми повинні пам’ятати і молитися за загиблими, щоб не повторилася ця трагедія ніколи».

         Затим учасники мітингу побували на кладовищі, взяли участь у спільній молитві та покладанні квітів на могили загиблих учасників АТО: Руслана ХАЛУСА, Євгена СІВКОВА та Сергія КОРОТАНА. 

123