Чечельниччина пам’ятає...
24.11.17

24 листопада у Чечельнику відбувся мітинг-реквієм, приурочений Дню пам’яті жертв голодоморів. Сьогодні, аби вшанувати пам’ять мільйонів убитих Голодомором 1932–33 років українців прийшли керівники району, духовенство, представники трудових колективів, учнівська молодь, громадськість.
З промовою до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Сергій Пустовий: «За 17 місяців, з березня 1932 по листопад 1933 року, голод забрав близько 10 млн. українців. Кількість населення по нашій області зменшилося на 530 тисяч осіб, а нашого району майже на 12 тисяч. Жахливим є те, що третину втрат людських життів складали діти.

Пошуковцями нашого району зібрано свідчення про 2459 наших земляків, що ввійшли до книги «Чечельниччина пам’ятає». Вся ця праця невелика частка данини пам’яті невинно полеглим мільйонам українців. Не з метою звинуватити сусідню державу-агресора у злочині, а з величезним прагненням донести правду до нинішніх і прийдешніх поколінь. З метою єднання на гірких уроках  минулого свого народу до життя в самостійній, мирній, економічно стабільній заможній державі, де гірке минуле ніколи не повториться, а кожна людина почуватиметься вільною, захищеною і щасливою!».

Після хвилини мовчання до учасників зібрання з промовою звернулися вікарій римсько-католицької церкви о. Бонавинтура та ієрей української православної церкви о. Дмитро. Перед пам’яттю  загиблих усі  присутні об’єдналися у спільній молитві за упокій душ невинно убієнних Голодомором.

Учасники мітингу-реквієму запалили свічки пам’яті та поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років та політичних репресій.

           

 

123