Чечельниччина відзначає День захисника України
14.10.16

13-14 жовтня в громадах Чечельницького району проходять урочистості до Дня захисника України та Дня Українського козацтва. Відповідними Указами Президент України  ці свята відзначатимуться саме на день Покрови Пресвятої Богородиці – 14 жовтня.

От і в Чечельнику 13 жовтня відбулися урочисті збори, присвячені цій даті. Розпочалися заходи із поминальної панахиди за загиблими захисниками України – учасниками антитерористичної операції на сході України. Священнослужителі, голова райдержадміністрації С.Пустовий, голова районної ради С.П’яніщук, громадськість району взяли участь у молебні та покладанні квітів до могил загиблих.

Далі урочисті заходи відбувались в районному будинку культури. Розпочалися урочистості із хвилини мовчання за погиблими учасниками АТО. В нашому районі проживає чотири родини цих героїв. Це сім’ї Халус, Коротан, Сівкових і Черкасових.

Зі словами вітання виступив голова райдержадміністрації С.Пустовий. Звертаючись до присутніх Сергій Пустовий зазначив, що це свято символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України. Нині в нашій сучасній, новій історії приходиться боронити наші кордони зі зброєю в руках. Дві сотні наших чечельниччан стоять на варті нашого спокою на сході України.

13 жовтня за патріотизм, особисту мужність відвагу і самовідданість, проявлені під час виконання службових обов’язків із забезпечення державної безпеки, цілісності України та з нагоди Дня захисника України Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради нагороджено 135 учасників антитерористичної операції, активістів громадських організацій, військовослужбовців та працівників Збройних Сил України. Серед них – двоє наших земляків – Юрій Онопольський та Віктор Іванов.

Двадцяти семи демобілізованим військовослужбовцям п’ятої хвилі мобілізації Віталій Руцький вручив нагрудні знаки учасника АТО.

З вітанням і словами подяки до присутніх звернувся Сергій П’яніщук. Він зазначив, що це свято всього Українського народу, але передусім – його захисників. Їх імена назавжди вписані в історію України золотими літерами.

Урочистості завершились патріотичними виступами творчих колективів та аматорів Чечельниччини.

 

 

 

123