Чечельниччина вшанувала пам'ять "кіборгів"
21.01.19

Голова райдержадміністрації Сергій Пустовий 16 січня за "круглим столом" зустрівся із шкільною молоддю Чечельничинни. «Бої за аеропорт з травня 2014 по січень 2015 року і закінчилися після повної руйнації старого та нового терміналів. Захищаючи Донецький аеропорт, загинули понад 200 українських захисників, поранено понад 500. Лише з 18 по 21 січня 2015 року в результаті підриву одного з терміналів загинули 58 "кіборгів". Перед останньою битвою українські захисники виконали Гімн України. Більшість хлопців загинули в цьому протистоянні з ворогом. Багатьох "кіборгів" відзначено державними нагородами, деяких – посмертно», зазначив Сергій Михайлович.

За сприяння райдержадміністрації 16-17 січня у населених пунктах району відбувається безкоштовний показ фільму "Аеропорт". Документальну стрічку про героїзм та мужність захисників Донецького аеропорту - "кіборгів", демонструють у навчальних закладах району. На перегляд запрошують старшокласників, учителів, батьків, учасників Антитерористичної операції та їхні сім’ї.

Фільм “Аеропорт” присвячений героїчному подвигу захисників Донецького аеропорту імені Сергія Прокоф’єва, який став для всієї країни новою точкою відліку війни. 

Кожен із 242 днів оборони міг стати останнім. В один із таких днів, 1 жовтня 2014 року, захист Міжнародного летовища «Донецьк» очолив полковник військ спецпризначення з позивним «Редут». Саме він став головним на цьому рубежі захисту об’єкту стратегічного значення.

У центрі сюжету фільму «Аеропорт» – розповіді «Редута» і його товаришів – бійців, волонтерів, журналістів. Картина відтворює один день із життя захисників аеропорту, показує історію перевтілення нескорених воїнів на справжніх кіборгів, історію відваги, надії та любові до рідної землі, історію тих, хто був готовий не тільки воювати, а й померти, не здаючись.

Документальний фільм «Аеропорт» створено за ініціативи Адміністрації Президента України, на замовлення Міністерства Оборони України і за участі Українського Кризового Медіа Центру. Виробництво та технічна підтримка фільму на безкоштовній основі забезпечила компанія «FILM.UA Group».

В цей день були приспущені Державні Прапори України на установах і організаціях району.

123