Ціни на продуктові товари - на контролі
22.06.16

За даними моніторингу цін, який надається Державною службою статистики України, здійснено порівняльний аналіз роздрібних цін на соціально значущі товари в області у порівнянні з середніми цінами по Україні, а також із цінами в сусідніх областях.

Проведений аналіз свідчить про те, що у Вінницькій області середня ціна на більшість соціально значущих товарів є нижчою, ніж в середньому по Україні. Із проаналізованих 25 товарів, станом на початок червня 2016 року, середні ціни в області по 20 найменуванням є меншими, ніж середні по Україні.Однак, середні ціни на такі продукти харчування, як рис, птиця (тушки курячі), макаронні вироби, масло вершкове жирністю 72-73%, сир м’який жирністю 9% та олія соняшникова викликають занепокоєння. Різниця в роздрібних цінах по Україні та Вінницькій області на вказані продукти харчування становить від 0,07 до 2,56 грн/кг (грн/л).

Враховуючи вищевикладене, звертаємо увагу суб’єктів господарювання, які провадять діяльність з виробництва або реалізації продовольчих товарів  на діючі на території області розпорядження голови обласної державної адміністрації, дія яких направлена на стабілізацію цінової ситуації на споживчому ринку області.

Таблиця розпоряджень обласної державної адміністрації та їх регламентуючих норм щодо регулювання (встановлення) граничних рівнів рентабельності та торговельних надбавок на харчові продукти 

123