Деценталізація набирає обертів
15.03.16

14 березня 2016 року відбулася нарада при голові райдержадміністрації Пустовому С.М. В нараді взяли участь: П’яніщук С.В. (голова районної ради),  Савчук В.В. (перший заступник голови РДА), Беседа О.В. (заступник голови РДА), Тимофієва О.Г. (керівник апарату РДА) та запрошені керівники установ, організацій, начальники управлінь, відділів, інших структурних підрозділів райдержадміністрації.

        На початку наради Сергій Михайлович наголосив, що децентралізація набирає обертів, а жителі району ще не досить проінформовані. Тому необхідно приділити більшу увагу висвітленню цього питання через ЗМІ, на нарадах в колективах, сходах громадян, особистих прийомах.

          Решетник Н.О. – начальник фінансового управління РДА доповіла про оптимізацію штатної чисельності, мережі та контингентів бюджетних установ та закладів у 2016р.

         Згідно доручення голови облдержадміністрації від 26.02.106р. № 01.01-11/1359 «Щодо оптимізації штатної чисельності, мережі та контингентів бюджетних установ та закладів у 2016р» було дано завдання затвердити галузеві плани заходів на 2016 р. щодо оптимізації мережі, штатної чисельності та контингентів установ і закладів, що фінансуються з бюджетів районів.

В даних планах передбачено заходи щодо:

-         скорочення штатної чисельності працівників не менш, як на 10 %;

-         оптимізації неефективної та малоефективної мережі;

-         оптимізації контингентів;

-         суми економії бюджетних коштів внаслідок вжиття заходів з оптимізації та напрямки їх переспрямування на покриття незабезпеченої потреби в коштах на заробітну плату, енергоносії, інші захищені видатки.

          Про проведення сходів – зборів громадян інформував голова РДА Пустовий С.М.

         З 18.03.2016р. розпочинаються проведення сходів зборів громадян. Дуже прошу всіх Вас взяти участь. Є нагальні питання і по оптимізації і децентралізації та багато інших питань, які турбують населення. Не всі люди можуть приїхати в районні служби, а тому сходи–збори громадян - це те місце, де можна поспілкуватися з людьми.

        П’яніщук С.В. наголосив, що слід проаналізувати звернення громадян та проблемні питання, які протягом року виникали по кожній сільській раді з метою надання вичерпних відповідей та роз’яснень кожному жителю громад.

Далі Сергій Вікторович повідомив, що рішення 3 сесії 7 скликання вже опрацьовані та оприлюднені на сайті районної ради. Всі зацікавлені управління, відділи, служби можуть звертатися за витягами ти копіями рішень. Він звернув увагу всіх, хто буде подавати матеріали на включення до порядку денного наступної сесії на оформлення проектів рішень, програм згідно з вимогами Інструкції з діловодства.

У випадках спрямування коштів районного бюджету на виконання програм, завчасно погоджувати і чітко передбачати напрями використання бюджетних коштів, відповідно до вимог Бюджетного кодексу України та інших нормативних документів, що регламентують бюджетний процес.

          Тимофієва О.Г. - керівник апарату райдержадміністрації інформувалапро проведення щорічної оцінки державних службовців.

Чечельницькою райдержадміністрацією було прийнято розпорядження № 74 від 04.03.2016 р. «Про проведення щорічної оцінки держслужбовців». Згідно цього розпорядження було розроблено графік проведення щорічної оцінки. Вона наголосила, що слід вчасно провести щорічну оцінку в своїх колективах і подати звіт про проведення в райдержадміністрацію.

 Декларації про доходи необхідно подати до 01.04.2016 р. Всі декларації держслужбовців мають бути оприлюднені на сайті райдержадміністрації.  

          Пустовий С.М.підвів підсумки проведеної наради та наголосив на виконанні першочергових завдань:

1. Виконання завдань по контрактній службі. Від виконання цього завдання залежатиме  питання мобілізації.

2. Питання Міграційної служби: передача картотеки та створення реєстраційного сектору.

3. Робота із електронною системою публічних закупівель ProZorro: слід всім розпорядникам коштів опрацювати інформацію щодо даної системи та активно використовувати в роботі. За цією системою маємо користуватися під час придбання препаратів чи обладнання. Вона дає змогу отримати знижки.

Крім того, голова РДА запросив всіх взяти участь у заходах по благоустрою населених пунктів.

123