Дії населення при землетрусі
29.12.16

 
В  ніч на 28 грудня 2016 року жителі Одеської області відчули підземні поштовхи, відлуння яких дійшло і до Чечельницького району. Епіцентр землетрусу знаходився в Румунії, його потужність становила 5.6 бали. Українці відчули поштовхи 3.4 бала.
Згідно інформації сектору цивільного захисту райдержадміністрації, попередити землетрус неможливо,проте у випадку оповіщення про загрозу землетрусу чи появи його ознаки слід діяти швидко, але спокійно, впевнено і без паніки.
При завчасному попередженні про загрозу землетрусу, перш ніж залишити квартиру (дім), необхідно вимкнути нагрівальні пристрої і газ, якщо топилася піч - загасити її.
Після цього слід одягти дітей, старих, одягтися самому, взяти необхідні речі, невеликий запас продуктів харчування, медикаменти, документи і вийти на вулицю.
         На вулиці слід якомога швидше відійти від будівель і споруд у напрямку площ, широких вулиць, скверів, спортивних майданчиків, незабудованих ділянок, суворо дотримуючись встановленого громадськогопорядку.
         Якщо землетрус почався раптово, коли зібратися і вийти з квартири (будинку) виявляється неможливим, необхідно зайняти місце (встати) у дверному чи віконному прорізі, а як тільки стихнуть перші поштовхи землетрусу - швидко вийти на вулицю.
        У подальшому необхідно діяти згідно з обстановкою, що склалася, виконувати всі розпорядження органів управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, які будуть доводитись через місцеве радіо, телебачення, з застосуванням гучномовців,  а також шляхом задіяння  піших посильних. 

 

      

123