Дитячий будинок сімейного типу чи прийомна сім’я?
21.11.17

Яка різниця між дитячим будинком сімейного типу і прийомною сім’єю? На це питання надає відповідь Наталія Воліковська – в.о. начальника відділу у справах дітей Чечельницької райдержадміністрації. 

В дитячий будинок сімейного типу влаштовується від 5 до 10 дітей. Батькам-вихователям надається додаткова житлова площа, а робота з виховання зараховується до трудового стажу.

В прийомну сім’ю можна взяти дитину, вражену ВІЛ-інфекцією, тоді як до ДБСТ це неможливо.

Влаштування дитини з таким діагнозом потребує від прийомних батьків проходження відповідної підготовки.

Де можна пройти підготовку?

Цю підготовку здійснюють обласні Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за місцем проживання. Тобто, Вам необхідно звертатися в районний Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Якщо Ви вирішили прийняти дитину в сім’ю.

1. Вам необхідно подати заяву про бажання створити прийомну сім’ю до служби у справах дітей районної державної адміністрації. Райдержадміністрації вповноважені приймати рішення про утворення прийомної сім’ї.

2. В обласному Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді пройти спеціальне навчання і отримати довідку про це і рекомендацію Центру.

3. Зареєструватися в службі у справах дітей за місцем проживання як потенційним прийомним батькам та отримати висновок про можливість створення Вами прийомної сім’ї.

Телефон для довідки 2-21-79

123