До Конституції з повагою, до влади - з надією
29.06.17

    «Верховна Рада України від імені Українського народу — громадян України всіх національностей...усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями...приймає цю Конституцію — Основний закон України».

 

Конституція України

     Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.

    Бібліотеки районув переддень Дня Конституції презентуваличитачам літературу про історію Конституції України, добірку матеріалів про гетьмана України Пилипа Орлика та його першу Конституцію.  «Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо…» - урок правових  знань  та  «Основний Закон  нашого життя» - книжкову  виставку  розгорнено  в центральній районній бібліотеці.  Ознайомлено читачів  з історичними передумовами прийняття Основного Закону України,   шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України.

   Читачам   запропонована правознавча, історично-довідкова та художня література  та перегляд   літератури  «Оберіг нашої духовності».

   Література  допоможе  зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції та відтворить найважливіші шляхи становлення українського конституціоналізму.

   Прийняття   Конституції  закріпило  основи  права  незалежної  держави  і  стало  величезним  кроком  в  розвитку  демократичного  українського   суспільства.

123