До уваги автомобілістів – нові аптечки!
02.02.18

Незабаром  в Україні оновиться склад автомобільних аптечок. Автомобільні аптечки не міститимуть жодних медичних препаратів.

Відповідний проект щодо оновлення складу аптечки передали на узгодження у Міністерстві охорони здоров’я.

«Згідно статистики, до приїзду швидкої допомоги через кровотечу помирає близько 80% людей, які потрапили у ДТП. Тому до мінімального комплекту аптечки передусім будуть входити засоби для зупинки кровотечі: кровоспинний джгут з гемостатичним засобом, марлеві серветки різних розмірів, еластичні бинти з можливістю фіксації, пластирі різних розмірів. Замість резинового джгута в автомобільній аптечці буде механічний засіб джгут «CAT», який можна накласти самотужки. Усі медичні аптечки – мотоциклетні, автомобільні та автобусні – обов’язково мають містити покрокову інструкцію про надання екстреної медичної допомоги при ДТП» - про це наголошують у МОЗ.  

В оновлених аптечках не буде медичних препаратів: зеленки та пігулок, які містять термін придатності. За бажанням, автомобілісти можуть доповнити обов'язкову аптечку власними ліками.

Приблизний кошт нової аптечки може сягнути 600 гривень.

За даними МОЗ України, склад автомобільних аптечок розглядався 20 років тому, а оновлений склад приблизить їх до європейських норм та стандартів.

123