Дві чечельничанки - переможці фестивалю
03.05.18

У театрі імені М. Садовського 20 квітня відбулося урочисте закриття ХХVІ обласного фестивалю творчості і талантів дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повір у себе». Фестиваль стартував 12 квітня відкриттям в обласному краєзнавчому музеї виставки робіт усіх його учасників. За цей час відвідувачі експозиції мали змогу ознайомитись із понад 500 роботами, серед яких – твори образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва, вироби з паперу, дизайнові композиції з використанням природного матеріалу, м`які та в`язані іграшки, одяг, листівки, прикраси, вироби з дерева, архітектурні композиції та літературні твори. Кожен відвідувач міг віддати свій голос за того учасника, виріб якого сподобався найбільше. 20 квітня на фінальний етап фестивалю до обласного центру і завітали 2 учасників з Чечельника  -  Надзеленко Юлія та Кириценко Олена, аби отримати заслужені нагороди та цінні подарунки. Адже саме для цих дітей фестиваль творчості і талантів «Повір у себе» є надзвичайно важливою подією, саме тут вони змогли продемонструвати свої роботи високого рівня майстерності, які надихають на творчість та позитивне ставлення до життя.

По завершенні свята учасники переглянули виставу акторів обласного академічного музично-драматичного театру ім. Садовського «Аліса в країні чудес». Привітали учасників Фестивалю та побажали їм непереможної віри у власні сили Вінницькі срібні призери зимової Паралімпіади-2018 Олександр Казік та його тренер Сергій Кучерявий.

Довідка. Фестиваль „ПОВІР У СЕБЕ” вперше проведено у Вінницькій області у 1992 році. Ідея проведення та гасло Фестивалю «Повір у себе – і в тебе повірять інші!» поширились по всій Україні. Завданням Фестивалю є пошук інноваційних форм і методів роботи, спрямованих на самоствердження, активізацію життєвої позиції дітей та молоді з функціональними обмеженнями, розширення їх кола спілкування та розвиток комунікативних навичок, ознайомлення дітей та молоді з інвалідністю з різними видами творчості, відродження забутих народних традицій та ремесел.

Директор Чечельницького РЦ СССДМ Тетяна Фаренюк

123