Екологія району: про плани й напрацювання
09.10.18

На території Вербської сільської ради впродовж 2018–2023 років планується реалізація природоохоронного заходу «Розчистка  русла річки Савранка села Вербка».

Вартість реалізації заходу – 150 тис. грн, у тому числі за кошти місцевого бюджету – 125 тис. грн, фінансування з інших джерел – 25 тис. грн. Кількісні показники виконання реалізації заходу 3000 м, а очікувані результати виконання заходів передбачають відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму водного об’єкту та поліпшення його санітарного і екологічного стану. На даний час проведено розчистку 1000 м русла річки Савранка . Вартість виконаних робіт складає 50 тис. грн (кошти із місцевого бюджету).

Цьогоріч в районі проведено комісійне обстеження водного об’єкта та підготовлена пропозиція щодо інвестиційної привабливості здійснення господарської діяльності водного об’єкта по Вербській сільській раді. На даний час усі матеріали по обстеженню направлені до Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації для участі в земельних торгах (аукціоні).

Окрім цього на території району було проведено інвентаризацію свердловин та кар’єрів. Всього 63 свердловини, із яких 35 діючих і 28 недіючих. Кар’єрів рахується 5, які є не діючими. 

123