Електронне урядування - шлях до прозорості інформації
30.10.17

«Запровадження технологій електронного врядування та електронної демократії – не лише вимоги сьогодення, а й можливість переходу до орієнтованого на інтереси людей, відкритого для всіх доступу до інформації», - на цьому наголосив заступник голови Гайсинської райдержадміністрації Сергій Несвятий під час кущової наради з питань розвитку інформаційного суспільства, е-урядування та е-демократії.

Дана нарада відбулася 27 жовтня 2017 р., в залі засідань Гайсинської райдержадміністрації за ініціативи Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької облдержадміністрації. Участь в нараді взяли уповноважені представники райдержадміністрацій, районних рад, об’єднаних територіальних громад, депутати районних рад з Гайсинського, Бершадського, Теплицького, Тростянецького та Чечельницького районів. Долучилися до обговорення й представники Чечельниччини. До складу делегації ввійшли: заступник голови районної ради Наталія Крук, керівник апарату райдержадміністрації Ольга Тимофієва, начальник загального відділу апарату РДА Анатолій Ланецький та головний спеціаліст організаційного відділу апарату РДА Олеся Пʾяніщук.

Про сучасні тенденції розвитку інформаційного суспільства, впровадження електронного документообігу та стан висвітлення діяльності органів виконавчої влади на офіційних сайтах райдержадміністрації розповів начальник управління інформаційних технологій апарату Вінницької обласної державної адміністрації Ігор Солоненко. Він зауважив, що створення та реалізація районних програм інформатизації, які відповідатимуть вимогам сьогодення, матиме позитивний вплив на якість та доступність державних послуг для громадян: «Інформатизація спростить процедури та скоротить адміністративні витрати. А також, дасть можливість забезпечити відкритість інформації про діяльність органів виконавчої влади, розширить доступ до неї та надасть можливість безпосередньої участі громадян та інститутів громадянського суспільства у процесах підготовки та експертизи проектів рішень, які приймаються на всіх рівнях державного управління», - зазначив Ігор Володимирович.

Представник ІТ компанії ТОВ«Софт Генерація» Оксана Гречко розповіла про е-документообіг, етапи впровадження проекту на прикладі ІТ-Enterprise. Даний проект, на її думку, підвищить ефективність і якість документообігу, скоротить час та витрати на обробку документів, а також забезпечить оперативний контроль за своєчасним виконанням та проходженням документів, надасть повноцінний облік їх зберігання.

Підводячи підсумки наради Ігор Солоненко акцентував увагу на необхідності уніфікації офіційних веб-сайтів, що в свою чергу забезпечить побудову єдиного інформаційного простору області, який буде зручним для використання та ергономічним, відповідатиме вимогам законодавства і задовільнить потреби громадян у якісному інформаційному продукті. 

123