Фольклорно-етнічне свято
14.01.16

Настав Новий рік, який приніс  чарівну магію стародавніх обрядів та радість свят. Різдвяні колядки,новорічні щедрівки, Коляда та Маланка чекають на нас у ці зимові дні.

Вікова традиція пов’язана з Маланкою збереглася в своїй первозданності у селі Червона Гребля, де з покоління в покоління передаються звичаї та обрядові костюми. Все дійство представляє собою театралізовану виставу, в якій закодовані прадавні обереги народу. Національний природний парк "Кармелюкове Поділля" та територіальна громада села Червона Гребля влаштували  14 січня 2015 року фольклорно-етнічне свято "Весела Маланка" .  

У програмі заходу : 1. " А у нас на Поділлі ярмарок гуде ..." Продаж сувенірів,товарів побутового вжитку,продуктів харчування, напоїв а також конкурси, лотереї, ігри, змагання.

                                               2."Грайте музики гучніше,співайте пісні веселіше..." Виступ народного духового оркестру "Подоляни"  села Червона Гребля. Колядки та щедрівки у виконанні жіночої фольклорної групи села Червона Гребля. "Хорошії гості у нас..." Музичні вітання від сусідніх територіальних громад.

                                               3. Фольклорно-етнічне дійство "Весела Маланка"

                                               4. "Не шкодуйте чобіток та ставайте всі в танок..."

В заході взяли участь голова районної державної адміністрації С. Пустовий, голова районної ради С.П’яніщук, голова сільської ради с.Червона Гребля В.Катеринич, директор Національного природного парку "Кармелюкове Поділля"   О.Романчук.

 

123