Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман обговорив

 

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман обговорив з колишнім Віце-прем’єр-міністром Польщі Лєшеком Бальцеровичем перебіг реформ в Україні

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман у п’ятницю обговорив з колишнім Віце-прем’єр-міністром Польщі Лєшеком Бальцеровичем перебіг реформ в Україні.

Л.Бальцерович заявив, що у нашої держави «багато прихильників на Заході і, в першу чергу, в Польщі».
Під час зустрічі Стороні були одностайні щодо необхідності швидкого проведення реформ в Україні. Л.Бальцерович підкреслив, що військова агресія по відношенню до України ускладнює проведення реформ, але не повинна стати причиною зволікання з їхньою реалізацією.
За його словами, однією з найважливіших є реформа системи державного управління.
Своєю чергою, В.Гройсман також наголосив на важливості здійснення реформ у частині децентралізації врядування. «Система влади в Україні сильно централізована. Ми повинні поміняти систему управління країною», - підкреслив керівник Парламенту.

В.Гройсман зазначив, що «той шлях, який пройшла свого часу Польща, - дуже повчальний». За його словами, цій країні вдалося подолати важку соціально-економічну ситуацію і побудувати одну з найпотужніших економік Європейського Союзу.
В.Гройсман підкреслив, що «Україна має своє домашнє завдання щодо проведення реформ», заявивши, що в країні є необхідна для цього політична воля.
Він повідомив, що під час роботи в Уряді координував розробку Плану відновлення України на 2015-2017 рр., і до обговорення цього документу було залучено близько європейських 300 експертів.
Голова Верховної Ради зауважив, що План нині опрацьовується Національною радою реформ при Президентові України та Урядом. Керівник Парламенту зазначив, що цей документ може стати основою для системних комплексних реформ та відповідного плану законотворчої роботи.