Інформація про надання населенню субсидій
21.04.16

Постановою КМУ від 28.02.2015р. № 106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій»  внесені зміни,які  суттєво спрощують порядок призначення житлових субсидій. Постанова набула чинності з 1 травня 2015 року.З 01 квітня 2016 року   розпочато прийом заяв для призначення субсидій відповідно до цієї Постанови. Для громадян , які зверталися за субсидією протягом 2015 року , субсидія на 2016 рік   буде призначатися в автоматичному режимі по мірі надходження відповідей на запити з установ .Управлінням праці та соціального захисту населення подано запити до селищної та сільських рад , електричних мереж , комун сервісу та податкової служби на всіх громадян, які зверталися за субсидією в попередньому році.
Відповідно до п 3 2 абз. Постанови КМУ від 28.02.2015р. № 106, при сільських радах визначено уповноважених осіб, які здійснюють приймання заяв та декларацій від громадян територіальних громад та передають їх до спеціалістів управління.
              Спеціалістами управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації розроблено та 23.04.2015 року  затверджено сесією районної ради «Районну Комплексну  програму надання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного  побутового палива на 2015 – 2019 роки».
     Для громадян, які раніше не зверталися за призначенням субсидії, для призначення субсидій необхідно подати лише два документи - заява про призначення житлової субсидії та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.
       В сільській місцевості Заява та Декларація подається уповноваженій особі сільської ради. Тобто всім мешканцям Чечельницького району (крім селища Чечельник) для подачі Заяви та Декларації потрібно звертатися до сільської ради за місцем реєстрації. Жителям селища Чечельник- в управління праці та соціального захисту населення – кабінет № 4.
   З 1 травня 2015 року знято обмеження щодо призначення субсидії незайнятим особам (які не працювали, не навчались і т.і. протягом 3 місяців перед зверненням) та можливості призначення субсидії за фактичним місцем проживання (на основі договору найму або оренди житла).   
   Важливо: Для працездатних осіб, середньомісячний дохід яких менший від прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на такий період, у розрахунок субсидії за кожний місяць зазначеного періоду включається місячний дохід на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб у відповідному періоді (1378,00 грн.), крім стипендій, соціальних виплат, які враховуються у фактичних розмірах.
Для призначення субсидії сукупний дохід обчислюється виходячи з отриманих особами доходів без урахування податку з доходів фізичних осіб.
123