Участь у фестивалі допомагає повірити в себе!
15.05.17

З 27 квітня по 11 травня 2017 року у місті Вінниці проводився ювілейний ХХV обласний фестиваль творчості і талантів дітей та молоді з функціональними обмеженнями  «Повір у себе», в якому активну участь взяли представники нашого району Юлія Недзеленко та Олена Кириценко.

Фестиваль, який традиційно проводиться на Вінниччині з 1992 року обласним центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, спрямований на розвиток творчих здібностей дітей та молоді з функціональними обмеженнями, самоствердження та реалізації їх талантів, сприяння їх інтеграції в суспільство, привернення уваги громадськості до проблем дітей та молоді з інвалідністю.

Цього року фестиваль об’єднав 115 учасників. Це діти та молодь з функціональними обмеженнями – переможці районних та міських відбіркових конкурсів з 24 районів області та міст обласного значення віком від 7 до 35 років, а також вихованці центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями, які представили більше 500 робіт. Серед них твори образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, дизайнові композиції з використанням природного матеріалу, вироби з глини, солоного тіста, з соломки, ліпка з пластиліну, іграшки в’язані та шиті, а також літературні твори.

11 травня у Вінницькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім.М. Садовського відбулося урочисте закриття XXV обласного фестивалю «Повір у себе».

Урочисто привітати переможців фестивалю завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, а також представники управлінь та служб облдержадміністрації, громадських установ та організацій, духовенство.

Керівники області нагородили переможців, визначених за результатами голосування глядачів виставки, адже з 27 квітня по 11 травня усі відвідувачі, які познайомилися з роботами, що були представлені на виставці в обласному краєзнавчому музеї, мали можливість віддати свій голос за учасника, роботи якого найбільше сподобались. Загалом у голосуванні взяли участь 1368 глядачів виставки. Кожен з переможців голосування отримав більше, ніж 30 голосів. 

Двоє юних чечельниччанок – Юлія Недзеленко та Олена Кириценко – отримали дипломи та цінні подарунки від директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлани Василюк.

По завершенні свята учасники переглянули виставу акторів обласного академічного музично-драматичного театру ім.Садовського «Бременські музиканти».

Жителі Чечельницького району матимуть змогу побачити творчі роботи наших учасників фестивалю з 22 травня по 1 червня на виставці дитячих робіт у районній державній адміністрації.

123