Керівники області та міста привітали медичних працівників Вінниччини

 

Керівники області та міста привітали медичних працівників Вінниччини з професійним святом
 
Урочистості з нагоди відзначення Дня медичного працівника, що відбулися 12 червня, традиційно зібрали у залі обласної державної адміністрації кращих представників галузі охорони здоров’я регіону.
Із професійним святом тих, хто щоденною працею рятує тисячі людських життів, дарує надію та повертає найцінніше – здоров’я, вітали голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник, голова обласної Ради Сергій Свитко та в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов.
«Сьогодні ми маємо можливість черговий раз висловити вдячність та низько вклонитися вам за ту невтомну та самовіддану працю, якій ви присвячуєте кожен свій день. Адже все, що ви даруєте людям – здоров’я, життя – без перебільшення, безцінне, - звернувся з вітальним словом до учасників зібрання голова облдержадміністрації Анатолій Олійник. – За роки незалежності у галузі медицини накопичилось чимало проблем. Але я вірю, що нам усе під силу, і ті кроки, що вживаються нині, у тому числі й у Вінницькій області як пілотному регіоні, дадуть кінцевий результат, спрямований на підвищення якості надання медичних послуг».
Голова облдержадміністрації зазначив, що позитивні напрацювання в системі охорони здоров’я Вінниччини, започатковані раніше, мають своє продовження і сьогодні. Це стосується і проекту Світового банку, що передбачає створення регіонального центру серцево-судинних захворювань, і добудови й укомплектування хірургічного корпусу ОКЛ ім. Пирогова, і створення єдиної диспетчерської служби Центру медицини катастроф. А також зауважив, що попри наявні недоліки медичної реформи, у галузі охорони здоров’я області зроблено чимало: 61 млн. гривень освоєно на покращення матеріально-технічної бази медичних закладів первинного рівня, поставлено автотранспорту та медичного обладнання на загальну суму 63 млн. гривень.
«Сьогодні ми закладаємо певний фундамент для того, щоб у майбутньому, враховуючи допущені помилки, запрацювали демократичні механізми в управлінні, економічні - щодо матеріально-технічної бази медичних закладів та ті фундаментальні для кожного медика речі, що закладені у клятві Гіппократа», - підкреслив Анатолій Олійник. А відтак побажав усім присутнім здоров’я, родинного затишку, достатку та вдячних пацієнтів.
З вітальними словами до працівників галузі охорони здоров’я звернулися також голова обласної Ради Сергій Свитко та в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов. Затим керівники області та міста вручили кращим медичним працівникам регіону грамоти Міністерства охорони здоров’я України та Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради.
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА