Командно-штабні навчання з територіальної оборони Вінничини
05.04.16

З 28 березня по 2 квітня на Вінничині пройшли командно-штабні навчання з територіальної оборони, завданням яких було формування стрілецького батальйону, основним завданням яких було формування стрілецького батальйону, завданням якого має стати захист території та важливих об’єктів області. Базою навчань стала територія військової частини в м.Гайсин, куди прибуло 460 мешканців області в тому числі 6 мешканців нашого району. 29 березня полігон відвідав  голова Вінницької обласної державної адміністрації - Валерій Коровій.

    Звертаючись до до учасників навчань, керівник Вінничини зауважив, що подібні заходи спрямовані, насамперед, на забезпечення готовності жителів області захищати свою домівку та власну країну.

     «Ми повинні дуже чітко розуміти, що питання оборони на сьогодні – це питання оброни на сьогодні – це питання безпеки кожної сім’ї. І перебуваючи тут, ви, в першу чергу, маєте усвідомлювати, що в разі потреби ми повинні захистити наших дітей, онуків, забезпечити безпеку нашим громадянам» - зазначив Валерій Коровій.

     Голова обласної державної адміністрації водночас наголосив, що до кола завдань з територіальної оборони належать не лише питання оборони як такої, а й завдання з реагування на виклики  техногенного або ж криміногенного харарктеру, що також потребує відповідних завдань.

    В ході навчальних зборів, військовозобов’язаних  навчали тактиці ведення бою, правилам надання медичної допомоги в екстремальній ситуації, навчали правилам поводженням з вибуховими речовинами, а також було проведено тренування зі стрільби. Навчали учасників зборів військові інструктори, які брали участь в бойових діях на сході України.

     Такі навчання важливий крок в зміцненні обороноздатності нашого регіону, адже підготовлений та вмотивований військовий є запорукою безпеки нашої держави.

      

123